Kamu-Sen ek zam açıklaması yaptı!

Türkiye Kamu-Sen tarafından ek zam açıklaması yapıldı! Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci tarafından artış gösteren döviz fiyatları sebebiyle ek zam açıklaması yapıldı.

Kamu-Sen ek zam açıklaması yaptı!

Türkiye Kamu-Sen  tarafından ek zam açıklaması yapıldı!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci tarafından artış gösteren döviz fiyatları, enflasyonun yükselmesiyle beraber temel ihtiyaç maddelerinde artışlar sebebiyle her geçen gün alım gücünün düşmesiyle beraber bu alım gücünü telafi edebilmek için mutlaka ek zamma ihtiyacınız vardır. Mutlaka refah payı uygulamasına ihtiyaç vardır. Yoksa 2022 yılını 5+7 ile tamamlayamayız açıklamasını yapan Kamu-Sen Kayseri Teşkilat Buluşmaları programında konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci tek yetkili konfederasyon olarak toplu görüşmeleri uygun görüyor.

15 Aralık tarihinde 81 ilde eylem olacak

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, mutlaka gerçekleşen enflasyon üzerinden ücret artışı verilmesi gerektiği her kesime anlattıklarını söyledi. Yetkili sendikanın toplu görüşme masasında olan tavrını eleştiren Önder Kahveci:

Masada siz de bizim kadar dirayet gösterseydiniz, belki şuan da biz refah payını da aldık. Seyyanen zam da aldık. Bundan dolayı Türkiye Kamu-Sen’in yetkili olmaktan başka yoluda yok. O masaya hep beraber oturacağız. Önümüze ne kadar engel koyarsa koysunlar o yetkiyi söke söke alacağız. Bu taleplerimize de 15 Aralık tarihinde 81 ilde eylem ortaya koyacağız. Taleplerimizi kamu oyuyla paylaşacağız. Yetkili sendikanın yeniden ücret artırımı yapılacağıyla ilgili açıklamaların da bir dayanağı olduğunu düşünmüyoruz. 3600 ek göstergenin de bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. 3600 ek göstergenin de kısa sürede hayata geçirilmesi gerekiyor. Diye açıklama yaptı.