Motorine bir zam daha geliyor!

Dün benzine gelen zamdan sonra araç sahiplerinin canı bir hayli sıkılmıştı. Bugün de motorine zam geleceği iddia edildi.

Motorine bir zam daha geliyor!

Brent petrol fiyatlarının 100 dolar üzerinde işlem görmesi akaryakıt fiyatlarına da zam gelmesine işaret etti. Dün benzine gelen zammın hemen ardından bu gece yarısı da motorinin litresine 95 kuruş zam yapılacağının haberi geldi. Peki, motorin litre fiyatı kaç lira? İşte, detaylar…

22 Ağustos 2022 günü %4 oranında değer kaybeden brent petrol oranı, Suudi Arabistan Enerji Bakanı tarafından yapılan açıklama sonrası yeniden 100 doların üzerinde işlem görmeye başladı. 2022 yılının ilk günlerinden bugüne gelinceye kadar %130 oranında zamlanan akaryakıt fiyatları haziran ayında biraz duraklamıştı. Fakat dolar ve Euro kurunda olan yükseliş ve brent petrolün yükselmesiyle beraber benzin ve motorin fiyatlarına yeniden zam geldi. Dün benzine zam yapılırken bugün motorine zam yapılacağı açıklandı.

Motorine zam geliyor!

motorine zam

Geçen hafta toplamda 1 lira 84 kuruşluk zam yapılan motorine bugünde 95 kuruşluk daha zam yapılacağı öğrenildi. Dün benzine yapılan 80 kuruşluk zamdan sonra benzine yeni bir zam beklenmediği açıklandı.

Yapılacak zam sonra 25 TL’nin üzerinde işlem gören motorin fiyatı İstanbul’da 25,98 TL, Ankara’da 26,07 TL, İzmir’de ise 26,08 TL’den işlem görecek.