Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Kabine Toplantısı sonra erdikten hemen sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aldıkları kararları açıkladı. Gündemde elektrik faturası yüz yüze eğitim ve enflasyon mesajı vardı.

Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanından elektrik faturası müjdesi

Kabine Toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrik faturası ile ilgili gelen yoğun şikayetlerin ardından elektrik faturalarında uygulanan tarifelerin değişikliğe gidilmesi yönünde ilgili makamlara talimat verip vatandaşları rahatlamak için çalışma yapılacağının müjdesini verdi. 

Yılbaşından itibaren yeni uygulamaya geçilmiş ve günlük 5, aylık 150 kW sistemine geçilmiş ve bu rakamların üzerine çıkılması halinde elektrik faturalarında uygulanan birim fiyata ekstra zam gelmişti.

Bu uygulamanın basit ve günlük kullanım sonucunda bile fazladan faturaların gelmesi ile birlikte sosyal medyada infial etkisi yaratmıştı. Gelen tepkilerin ardından konu üzerinden çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni elektrik uygulamasını açıkladı

Geçtiğimiz ayda geçilen sistemin yeni düzeni belli oldu. Günlük 5 kW olan sınırı olan limit 7 kW seviyesine çıkartıldı. Bunun dışında aylık 150 kW olan üst limit ise 210 kW seviyesine çıkartıldığını duyurdu. 

Gerekirse diğer Bakanlarda da değişime gideriz

Adalet Bakanlığında görev değişikliğine gidilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşananları bayrak yarışına benzetti. Bu değişliklerin gerektiği takdirde devam edeceğini de bildirdi.

Çiftçiye ekstra 3,2 milyar lira

2021 yılına nazaran ekstra 3.2 milyar lira daha ek bütçe ile çiftçiye olan desteğini artıracağını anlatan Erdoğan, çiftçiye de müjdesini vermiş oldu.

3 yeni destek paketi daha geliyor

 Kredi Garanti Fonu kefaleti ile birlikte kullandırılması planlanan 3 tane yeni destek paketi ile şirketlere toplamda 60 milyar liralık bir limit açılacağı bildirildi. İşletme harcamaları ile ilgili de kartlı ödeme desteğini KOBİ ve KOBİ dışı tüm firmaların bu destekten faydalanması için fırsatlar tanınacağını da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları arasında yer aldı. 

Engelli vatandaşlara atama geliyor!

Engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarında da devam ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, 8 Şubat'ta yılın ilk memur atamasını yapacaklarını ve her eğitim kademesinden 2927 engelli vatandaşın atamasının gerçekleşeceğini duyurdu.

 Yangın söndürme uçağı alınıyor

Geçtiğimiz yıl havaların ısınması ile birlikte beklentilerin dışında çıkan ve büyük hasarlar bırakan orman yangınları ile mücadele edilebilmesi için İHA sayısını 8, yangın söndürme uçaklarını 20 ve helikopter sayısı ise 50'ye çıkartılacağı duyuruldu.

Etiketler