Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Destek Paketi

Türkiye Cumhuriyet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahibi ailelere aile başı aylık 450 TL ve 600 TL arası ödeme yapılacağı duyuruldu. Emekli yetim ve dulları kapsayan destek paketinde yapılacak yaklaşık 7200 TL ödemenin başvurularının halen sürüp sürmediği merak konusu.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Destek Paketi

İhtiyaç sahibi ailelere ev başına ödenen devlet destekli sosyal yardım ödenekleri için ayrıntılar merak konusu.

Aile destek paketi bağlamında aile başı aylık 450 TL ve 600 TL arası ödeme yapılacağı gündemde. Ödemelerin bir yıl boyunca hesaplara yatacağı belirtilirken ödemelerin ilk taksiti 29 Temmuz 2022 tarihinde verilmişti.

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı emekli yetim ve dullara yaklaşık 7200 TL destek ödemesi başvurularının halen sürüp sürmediği merak ediliyor.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Destek Paketi - Resim : 1

AİLE DESTEK ÖDEMESİ HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Türkiye Cumhuriyet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen sosyal yardım ödenekleri hakkındaki detaylar fazlasıyla takip edilen konular arasında yer almaktadır.

Türkiye Cumhuriyet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı emekli yetim ve dullara 7200 TL aile destek ödemesi yapılacağını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK konuya dair açıklamalarda bulundu.

Devlet tarafından geliri dar olan ailelere maddi destek sağlamak amacıyla verilecek aile destek ödemesinin detayları araştırılıyor.



PEKİ AİLE DESTEK ÖDEMESİNDEN YARARLANMA ŞARTLARI NELERDİR?

Aile destek programına başvuracak vatandaşlarda elbette bazı şartlar aranmakta. Aile destek ödemesi, başvuruda bulunan kişinin Türk Vatandaşı olmaması gerektiği, ikamet adresinin yurtdışında bulunması, 18 yaşından küçük ve mavi karta sahip olması gerektiği şartları ile sunulmuştur.

Başvuran vatandaşların hanelerinde kamuda çalışan personel, memur, noterlik veya muhtarlık mesleğinde çalışan ya da yurt dışında çalışan, yurt dışında borçlanan veya özel yardım sandıkları içerisinde bulunan kişilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Bunların yanı sıra başvuruda bulunan vatandaşların öğrenci olması ve öğrenci yurtlarında kalması herhangi bir bakım kurumunda bakıma muhtaç kişilerden olması, ceza evinde tutuklu ya da hükümlü olması, vatani görevini ifa eden er veya erbaş rütbesindeki askerler olması durumunda yapılacak başvurular programın dışında tutulmuştur.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Türkiye Cumhuriyet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK Türkiye’de aile destek programına başvurusu onaylanan takriben 831.000 haneye 427,9 Milyon TL ödeme yapıldığını duyurdu. Dar gelirli ailelere aylık 450 TL ile 600 TL arasında olmak üzere ödemeler gerçekleştirdiğini belirten Bakan Derya YANIK, aile destek programına başvuruların online olarak e-devlet üzerinden de gerçekleştirilebildiğini belirtti. Ödemeler başvurusu onaylanan hanelere başvurusunun onayladığı bilgisinin geldiği ay ile başlar ve bir sonraki ay içinde ilk ödeme gerçekleştirilir.