JP Morgan: TL volatilitesi Türkiye'ye yatırımcı ilgisini azaltıyor

Bloomberg'in haberine göre JP Morgan, TL volatilitesinin Türkiye'ye yatırımcı ilgisini en fazla azaltan unsur olduğu görüşünde.

JP Morgan: TL volatilitesi Türkiye'ye yatırımcı ilgisini azaltıyor

JP Morgan, TL volatilitenin durulmamasından kaynaklı şekilde Türkiye'ye yatırımcı ilgisini en fazla azaltan unsur olduğu görüşünde.

Aslı Kandemir ve Ercan Ersoy imzalı röportaja göre JP Morgan'ın Türkiye'de görev yapan üst yöneticileri TL'de git gelin yatırımcıları Türkiye varlıklarını almaya ikna etmede en önemli güçlük olduğunu belirttiler.

Amerika'lı bankanın kıdemli ülke yetkilisi Mehmet Bağrıaçık, "TL varlıklara yatırım iştahının çoğalması için en önemli iki unsur enflasyon ve kur tahmin edilebilirliği olarak öne çıkıyor. Bunları çözerseniz gerisi gelir" yorumu yaptı.

Bağrıaçık Rusya, Güney Afrika ve MENA gibi karşılaştırılabilir bölgelerin global piyasalardan önemli fonlama sağladıklarını ve bu fonların anılan bölgelerin büyümelerine katkı yaptığını vurguladı.

Yönetici, enflasyonun şu anda herkesin endişeli olduğu bir konu olduğunu belirtirken, "Gelecek birkaç ay piyasa senenin kalan bölümü için enflasyon trendi ile 2022 yılı mesajlarına bakacaktır" ifadelerini kullandı.

Bağrıaçık diğer yandan Türkiye şirket tahvillerine yönelik yatırımcı iştahının halen epey yüksek olduğunun da altını çizdi.

Etiketler