Girişim Elektrik'in halka arz tarihleri belli oldu

Girişim Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arzında 11-13 Ağustos tarihleri arasında sabit fiyat ile talep toplanmasına karar verildi.

Girişim Elektrik'in halka arz tarihleri belli oldu

Girişim Elektrik Endüstri ve Ticaret A.Ş. Halka arzında 11-13 Ağustos tarihleri arasında sabit fiyat ile talep toplanmasına karar verildi.

Girişim Elektrik'in sermayesinin 100 milyon TL'den 115 milyon TL'ye çıkarılması sebebiyle artırılacak 15 milyon TL nominal kıymetli B grubu pay ile mevcut ortaklardan Muhittin Behiç Harmanlı, Ali Gökhan Öztürk, Ramin Malek ve Mesuz Baz'ın sahibi olduğu 12 milyon TL B grubu pay dahil olmak üzere toplam 27 milyon TL nominal kıymetli pay halka arz edilmesi konusunda oy birliği karar verildi.

Talep gelmesi halinde aynı mevcut pay sahiplerine ait 2,0 milyon TL nominal kıymetli payın ek satışı gerçekleştirilebilmesine karar verildi. Ek satışın tamamlanması halinde 29 milyon TL nominal kıymetli payın tamamı halka arz edilecek.

Halka arzın büyüklüğü ek satış dahil edildiğinde 493 milyon TL, halka açıklık oranı ise yüzde 25,22 olabilecek

Halka arz fiyatı 17 TL olarak belirlendi

Şirket, halka arz edilen payların Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı andan itibaren 180 gün süreyle bedelli sermaye artırımı yapılmayacağını, dolaşımdaki payların miktarının artmasına yol açacak herhangi şekilde halka arza konu edilmeyeceğini taahhütünü verdiğini yayınladığı arz rehberinde bildirdi.

Şirket’in mevcut ortaklarından Muhittin Behiç Harmanlı, Ali Gökhan Öztürk, Ramin Malek ve Mesut Baz, Şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamasından itibaren 1 (bir) sene boyunca maliki oldukları Şirket paylarını Borsa’da satmayacaklarını, devretmeyeceklerini, rehin etmeyeceklerini ya da bu paylar üstünde sair surette tasarrufta bulunmayacaklarını, dolaşımdaki pay miktarının artmasına sebep olmayacaklarını, bu sonuçları doğurabilecek herhangi bir işlem yapmayacaklarını ve yönetim kontrolüne sahip oldukları herhangi bir iştirak veya bağlı ortaklık ya da bunlar adına hareket eden kişiler tarafından da bu sınırlamalara uyulmasını sağlayacaklarını ve Borsa dışında yapılacak satışlarda da satışa konu payların bu sınırlamaya tabi olacağının alıcılara bildirileceklerini taahhüt etti.

Satışın yüzde 30'unun yurt içerisinde bireysel yatırımcılara, yüzde 35'ininyurt içerisinde kurumsal yatırımcılara ve yüzde 35'inin yurtdışı kurumsal yatırımcılara yapılması düşünülüyor.

Etiketler