JP Morgan CEO'su, ABD'nin borçlanma durumunu değerlendirdi

JP Morgan CEO'su Dimon: Politika yapıcıların bir felaketten kaçınmak için borçlanma tavanına çözüm bulmalarını bekliyorum.

JP Morgan CEO'su, ABD'nin borçlanma durumunu değerlendirdi

JP Morgan Chase CEO'su Jamie Dimon, ABD'nin borçlanma tavanına ulaşması ihtimaline hazırlanmaya başladıklarını fakat politika yapıcıların 'potansiyel felaketten' kaçınmak için bu duruma bir çözüm bulmalarını beklediğini bildirdi.

ABD'nin en büyük bankası olan JP Morgan'ın ABD'nin temerrüde düşmesi durumunda repo piyasasının ve para piyasalarının, müşteri sözleşmelerini ve bankanın sermaye rasyolarının nasıl etkileneceğine ilişkin senaryolar hazırlamaya başladığını belirten Dimon, ''Temerrüt ihtimaline yönelik senaryoları üçüncü kez hazırlamak zorunda kalıyoruz. Felaket yaratma potansiyeli olan bir durum. Bu senaryoları hazırladığımız zamanlarda hep bir çözüm bulundu, fakat hiçbir zaman bu kadar yakın olmamıştı.'' şeklinde konuştu.

Dimon, ''Partiler üste bir tasarının geleceğini ve borçlanma tavanından kurtulacağımızı düşünüyorum. Yani tamamıyla politika.'' ifadelerine yer verdi.

Etiketler