ECB Yönetim Konseyi toplantısında neler konuşuldu?

ECB Yönetim Konseyi haziran ayı toplantısında tahvil alımlarının azaltılması tartışıldı.

ECB Yönetim Konseyi toplantısında neler konuşuldu?

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyelerinin 10 Haziran'daki toplantıda ekonomiye yüksek düzeyde sağlanan desteğin sürdürülmesine karar vermeden önce, tahvil alım miktarında bir indirimi üzerine görüştüklerini açıkladı.

Yönetim Konseyi toplantısının bugün yayınlanan tutanakları, Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyelerinin hali hazırda büyüme göreceli olarak hızlı olsa bile, piyasadan erken bir şekilde çekilmenin getirileri daha yukarı çıkarmasından, henüz yeterince güçlenmemiş bazı önemli sektörlerde büyümenin önünü kesmesinden endişe ettiklerini de ortaya koydu.

Tutanaklarda şunlara yer verildi:

''Cari ortamda finansal şartlarda bir sıkılaşmanın devam eden ekonomik toparlanmayı ve enflasyon için görünümü tehlikeye atabileceğini aktardı. Net varlık alımlarında, orta vadeli enflasyon görünümünde net bir iyileşme temelinde yapılmayan her türlü değişikliğin finansmanında ve finansal koşullardan gereksiz sıkılaşmaya neden olabileceği endişesini dile getirdi.''

Tartışmaların ardından Avrupa Merkez Bankası üyelerinin ekonominin, getirilerden düzensiz bir artış riski yaratmadan varlık alımlarında anlamlı bir azaltımına imkan vermek için 'çok kırılgan' olduğuna karar verdikleri de belirtildi.

Etiketler