JP Morgan, 500 milyar dolar nakitle yüksek faiz bekliyor

JP Morgan CEO'su Jamie Dimon bankanın 500 milyar dolarlık nakit stoku olduğunu ve gelecek aylarda bu stoku daha yüksek faiz oranlarıyla yatırmayı beklediklerini açıkladı.

JP Morgan, 500 milyar dolar nakitle yüksek faiz bekliyor

JP Morgan CEO'su Jamie Dimon bankanın 500 milyar dolarlık nakit stoku olduğunu ve gelecek aylarda bu stoku daha yüksek faiz oranlarıyla yatırmayı beklediklerini belirtti.

Aktif bir şekilde nakit stokladıklarını söyleyen Dimon, bu nakiti Hazine kağıdı ya da diğer yatırım araçlarını almak için kullanmayı değil, daha yüksek enflasyon ihtimalinin Fed'i faiz oranlarını artırmaya mecbur bırakacağı beklentisiyle daha yüksek faize yatırmayı planladıklarını açıkladı.

Dimon konuyla ilgili şunları söyledi:

"Faiz oranlarının biraz daha uzun süre düşük kalacağını düşünüyoruz, Fed'in bize söylediği bu. Bilançomuza bakacak olursanız, 500 milyar dolar nakitimiz bulunuyor. Biriktirmeyi sürdürüyoruz ve daha yüksek faizler ile yatırım için fırsat bekliyoruz."

Planlarının, bankanın hem kısa hem uzun vadeli faiz oranlarında yükselişten yararlanması olduğunu vurgulayan Dimon ayrıca, ''Bu, gelecek 6-9 aylık süreçte alacağımız kararlara bağlı olacak. Fakat bugünden itibaren daha yüksek faiz ve daha fazla enflasyon göreceğimizi düşünmüyorum.'' dedi. 

Etiketler