Japonya Merkez Bankası enflasyon tahminlerini düşürdü

BOJ, enflasyon tahminlerini düşürdü, kriz tedbirlerinin sona erdirilmesinde diğer merkez bankalarının gerisinde kalacak.

Japonya Merkez Bankası enflasyon tahminlerini düşürdü

Japonya Merkez Bankası bugün yaptığı toplantıda para politikasında değişiklik yapmadı. Faiz oranlarını ve varlık alım programlarını değiştirmeyen BoJ, 2021 yılı için enflasyon ve büyüme beklentilerini düşürdü.

Japonya'da enflasyonun en azından 2 yıl daha yüzde 2 hedefinin altında kalmayı sürdüreceğini tahmin eden BoJ, kriz politikalarının geri çekilmesinde diğer merkez bankalarının gerisinde kalacağının da sinyalini verdi.

2022 yılının mart ayında son bulacak 2021 mali yılı için çekirdek enflasyon beklentisini yüzde 0,6'dan yüzde 0,0'a indiren BoJ, 2022 mali yılı için beklentisini de yüzde 0,9 olarak korudu.

BoJ yaptığı açıklamada, ''Hizmet tüketimi salgın kaynaklı olarak baskı altında kalmaya devam edecek, ihracat ve üretim ise tedarik problemleri sebebiyle geçici olarak yavaşlayacak. Fakat pandeminin etkisi yavaş yavaş kayboldukça ekonomi toparlanacak.'' ifadelerini kullandı.

BoJ bu toplantısında da 10 yıl vadeli Japon devlet tahvil getiri hedefini yüzde 0 civarında devam ettirmeye karar verdi ve getiri kontrolüne ilişkin bu karar yine 1'e karşı 8 oy ile alındı. Kataoka, bu toplantıda da karara muhalefet etti.

Etiketler