Bugün veri gündemi yoğun: Piyasaların odağındaki en önemli veri 'Enflasyon Raporu' olacak

Bugün piyasalar "Enflasyon Raporu", PPK özeti, ECB faiz kararı ve ABD GSYH verilerini takip edecek.

Bugün veri gündemi yoğun: Piyasaların odağındaki en önemli veri 'Enflasyon Raporu' olacak

Türkiye'de piyasaların yarım gün açık olacağı yeni günde önemli gündem maddeleri öne çıkıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılın dördüncü ve son 'Enflasyon Raporu'nu yayınlayacak.

Para Politikası Kurulu (PPK) özeti ve turizm istatistikleri de öne çıkan gündem maddeleri arasında bulunuyor.

Bugün yurt dışı piyasalarda da yoğun bir veri akışı takip edilecek. Almanya'da işsizlik ve enflasyon rakamları, Euro Bölgesi güven endeksleri ve ABD büyüme piyasaların odağındaki veriler arasında yer alıyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ve sonrasında gelecek açıklamalar piyasalar tarafından yakından izlenecek.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

10.00 - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Hizmet Üretici Fiyat Endeksi, katı yakıtlar ve üçüncü çeyrek turizm istatistiklerini yayınlayacak.

10.30 - TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Enflasyon Raporu" ile ilgili bir sunum yapacak. TCMB'nin bir önceki raporunda yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 14,1, gelecek yıl sonu tahmini yüzde 7,8 seviyesinde bulunuyordu.

TCMB ayrıca 21 Ekim tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetini de yayınlayacak.

11.00 - Kültür ve Turizm Bakanlığı, yabancı ziyaretçi sayılarını açıklayacak.

12.00 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayınlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak takip edilecek.

Yurt dışı gündem maddeleri:

Almanya'dan gün boyu önemli veriler ekranlara düşecek. İstihdam verileri erken saatlerde gelirken, ardından iş gücü rakamları, eyaletlerin enflasyonu ve son olarak tüm ülke için enflasyon rakamları açıklanacak.

12.00 - Euro Bölgesi için Ekonomik Görünüm ve Tüketici Güven Endeksi verileri açıklanacak.

15.30 - Karardan sonra Başkan Christine Lagarde, her zaman olduğu gibi basın toplantısı düzenleyecek.

15.30 - ABD'de günün en önemli verisi üçüncü çeyrek döneme yönelik ilk kez açıklanacak GSYH rakamları olacak. ABD ekonomisi yılın ikinci çeyrek döneminde yüzde 6,7 oranında büyümüştü.

ABD'de gelecek diğer veriler işsizlik başvuruları, bekleyen konut satışları, doğal gaz stokları, Kansas City Fed İmalat Üretim Endeksi olacak. ABD'de 7 yıllık tahvil ihalesi de bulunuyor.

Etiketler