İsviçre ve Singapur, blockchain ekosisteminin merkezleri mi olacak?

Birkaç ülke, kripto şirketlerinin kendi bölgelerinde kendilerini kurmaları için sıcak bir ortam yaratmak için çalışıyor.

İsviçre ve Singapur, blockchain ekosisteminin merkezleri mi olacak?

Bu hükümetler için, bu şirketleri ülkelerine yerleşmeye teşvik etmenin bir takım avantajları vardır: Gelişen bir pazarın değerinin bir kısmını ele geçirme olasılığı ve daha da önemlisi, belki de eşdeğer olabilecek bir merkez oluşturulması. 21. yüzyılın Silikon Vadisi.

Kripto ortamı sürekli değişiyor: Birkaç yıl önce Estonya ve Malta, kripto şirketleri tarafından tercih edilen ülkeler arasındaydı. Bugün Singapur ve İsviçre, kendilerini kripto ve blok zinciri endüstrisinin küresel merkezleri olarak kurmaya hazırlanıyor.

Singapur: 

Singapur hızla Asya'nın en önemli finans merkezlerinden biri haline geldi. Birçok kripto şirketi Singapur'da ikamet etti: KuCoin, Kyber Network, CoinGecko, Zilliqa, Enjin, Aelf…  yalnızca birkaç isim. 

Asya-Pasifik Bağımsız Rezerv kripto borsası tarafından yapılan bir ankete göre, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, kripto para birimi benimseme eğrisi Singapur'da diğer ülkelere göre daha dik. Ankete katılanların yüzde 93'ü Bitcoin'i duyduğunu söyledi. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 40'ı BTC'yi bir "yatırım varlığı" olarak nitelendirdi ve yüzde 25'i onu "değer deposu" veya dijital altın olarak nitelendirdi.

Independent Reserve CEO'su Adrian Przelozny , Singapur'u "sağlam ve iyi düzenlenmiş finansal piyasa altyapısı ve yeni teknolojilere açıklığı nedeniyle Asya'da kilit bir merkez" olarak nitelendirdi. Buna ek olarak, ülke fintech'i finanse etmek için hiçbir çabadan kaçınmamakta ve en son yenilikleri teşvik etmektedir.

Independent Reserve Genel Müdürü Raks Sondhi, Cointelegraph'a gönderdiği bir e-postada Singapur'un faydalarını daha da açıkladı. Ona göre, birçok borsa ve blok zinciri şirketi düzenleyici kesinlik arıyor. Bu tam olarak Singapur Para Otoritesinin (ülkenin merkez bankası) Ödeme Hizmetleri Yasası ile başardığı şeydir. 

Singapur, finansı yöneten yasalarını daha geniş bir şekilde kripto endüstrisine uygulayarak, anlaşmazlıkların çözümüne aynı erişimi ve kripto işletmelerinin faaliyet göstermesi için yasal bir çerçeve sağladı.

Bir diğer önemli detay ise Singapur'un kripto gelirlerinde sıfır sermaye kazancı vergisine sahip bir avuç ülkeden biri olması. 

İsviçre 

İsviçre, kendisini kripto sektöründe önemli bir oyuncu olarak kurmak için güvendiği geleneksel finans dünyasındaki tarihi konumundan yararlanıyor. İstikrarlı siyasi ortamı, finans sektörü, yabancı şirketlere açıklığı ve Avrupa'daki en düşük vergi oranlarından biri, onu büyük şirketler ve yeni başlayanlar için çekici bir ülke haline getirdi. 

Filecoin, Tezos, Solana, Polkadot, ShapeShift, Nexo, Cardano, Dfinity, Lisk, Decent, Cosmos ve tabii ki Ethereum, operasyonlarını “kripto vadisi” olarak bilinen bir idari bölge olan Zug'da kurdu. Ayrıca, yerel vergilerini kripto para biriminde ödemenin mümkün olduğu birkaç kantondan biridir. 

İsviçre, özellikle onları hedefleyen bir dizi önemli yasayı geçirerek, diğer ülkelere kıyasla kripto varlıklar üzerindeki konumunu erkenden netleştirdi. Vergi kuralları uygulanabilir mali menkul yakın cryptocurrencies için vergi kurallarına bulunmaktadır. Özel varlıklarda tutulan menkul kıymetlerin satışından elde edilen kazançların vergiye yol açmadığına özellikle dikkat edilmelidir. Öte yandan, mesleki işlemler kazançlı bir faaliyet olarak vergilendirilebilir. Kantona bağlı olarak muamele farklılıklarının bulunabileceğini belirtmek önemlidir; bu, ülkede iş kurmak isteyenler için dikkate alınması gereken bir ayrıntıdır.

Etiketler