İstanbul Ticaret Odası fiyatı en çok artan ürünü açıkladı

Ürün fiyatlarının son dönemlerde artış göstermesi hangi ürünlerde ne kadar artış yaşandığını da merak konusu yaptı. İstanbul Ticaret Odası ise kentteki fiyatı en çok artan ürünün %89,66 gibi yüksek bir oranla elektrik olduğunu açıkladı.

İstanbul Ticaret Odası fiyatı en çok artan ürünü açıkladı

Fiyatı en çok artan ürün elektrik oldu

Enflasyon ile birlikte fiyatların çoğu üründe artış göstermesi alım gücünü de etkilerken ürünlerin ne yönde arttığı da merak konusu oldu. Fiyatlardaki değişim birbiri ardına gelirken piyasalarda şeffaflığın sağlanması da gündeme oturarak büyük bir önem kazandı.

İstanbul Ticaret Odası kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla 2022 yılı ocak ayında perakende fiyatı en çok artan ürünleri açıkladı. Buna ek olarak en çok azalan ürünleri de açıklayan İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksi’nde yer alan 242 ürünün 143 adetinde fiyat artışı yaşandı. 13 ürünün fiyatı düşerken 86 tanesinin fiyatı değişmedi.  

elektrik fiyatlarında artış

Konut harcamalarında artış

Konut harcamaları kategorisindeki artışlar ele alındığında ise en çok artış %89,66 oran ile elektrikte yaşandı. İhtiyaç doğrultusunda tüketimi önemli yer kaplayan elektrikte yaşanan artış diğer ürünleri geride bıraktı.

 Ocak ayında fiyatı düşen ürünlerde ise öncelik %9,64 ile maç biletlerinde oldu. Onu takip eden diğer ürünler ise %8,33 ile kadın bluzları ve %6,86 ile etek oldu.