İşsiz olanlar dikkat! İŞKUR, 60.000 işçi alımı yapıyor

İşsizlik rakamlarının giderek artış göstermesi hemen herkesin ilgisini çekmeye devam ediyor. İşsiz olanlar dikkat! İŞKUR, 60.000 işçi alımı yapıyor

İşsiz olanlar dikkat! İŞKUR, 60.000 işçi alımı yapıyor

Okulların açılmasına az bir süre kaldı. TYP personel alımıyla ilgili detaylar merak ediliyor. TYP personel alımıyla ilgili detaylar merak ediliyor. Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 60 bin personel alımı yapılacağının müjdesi verilmektedir. İŞKUR tarafından 60.000 işçi alımı yapılıyor.

İŞKUR tarafından 60.000 işçi alımı yapılıyor. 81 il genelinde güvenlik ve temizlik personeli alımı için detaylar merak edilmektedir. Yapılacak alımlarla ilgili kurum üzerinden açıklama da yapılıyor. Dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası 60 bin personel alımı yapılacağı açıklandı. Peki, başvurular ne zaman başlayacak?

İŞKUR, 60.000 işçi alımı ne zaman başlayacak?

İŞKUR

İŞKUR 60.000 işçi alımı ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili açıklama geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. TYP kapsamında alınan personel alımıyla ilgili detaylar geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. İŞKUR personel alımı başvuru şartları henüz açıklanmasa da genel başvuru şartlarından size bahsetmek istiyoruz. Başvuru şartları arasında:

  • İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını geçmiş olmak,
  • Emekli aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak yer alır.

TYP uygulaması afet durumunda, salgın durumunda, acil durumda, diğer mücbir sebeplerde, sosyal kriz gibi durumlarda uygulanır. Katılımcılar noter huzurunda, liste yönetimiyle belirlenmektedir.