İran - ABD ilişkisi, petrole yön vermeye devam ediyor

İran'ın ambargosunun kalkma ihtimali petrol fiyatlarındaki sert yükselişi durdurdu.

İran - ABD ilişkisi, petrole yön vermeye devam ediyor

İran'ın petrol arzında artışa gidileceği haberlerinin ardından petrolün sert yükselişinden sonra fiyatlarda düşüşe sebep oldu.

Uluslararası borsalarda petrol maliyetleri, Amerika ile İran arasındaki ambargonun kaldırılması ve 2015'deki nükleer anlaşmasına dönüm için yürütülen dolaylı görüşmelerin İran'ın petrol arzını artırmasının önünü açacağı endişeleri petrol fiyatının hareketlerini etkilemeye devam ediyor.

Dünyayı etkisi altına alan ve petrole olan talebin çok azalması nedeniyle fiyatında yaşanan sert düşüşün yaz aylarında pandeminin ortadan kalkma ihtimaline karşılık küresel petrol talebindeki artış beklentisi olsa da İran'ın petrol arzının 1 milyon varil/gün veya daha fazla artmasının yolunu açacak bir anlaşmanın olabilme ihtimali petrol fiyatlarını  1 hafta içinde yüzde 3.15 seviyeleri kadar etkiledi.


ICE'de Temmuz vadeli Brent petrolünün varil fiyatını 44 cent düşüşle
68,32dolara çekti.

NYMEX'de Temmuz kontratlı Teksas petrolü de düne göre 36 cent düşüş yaşadı
65,85 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor.

Petrolde yaşanan yüksek volatiliteye rağmen günlük yükselen kanalı bozmadan ilerlemeye devam ediyor. 

Haberin yapıldığı TSİ 13:55'de 68,34 Dolar fiyatından işlem gören Brent Petrol'ün destek ve direnç seviyeleri ise sıralı şekilde şöyle:

Destekler 65,47 - 63,01 - 57,86
Dirençler 70,24 - 72,35 - 75,75

İran - ABD ilişkisi, petrole yön vermeye devam ediyor - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Etiketler