Altın çağ başladı!

Altın enflasyon endişesi ve erken seçim haberlerinin hemen ardından tam yol ileri hareketine devam ediyor.

Altın çağ başladı!

Altının ons fiyatı 8 Ocak'tan tarihinden sonra ilk defa 1900 doları aştı

Uluslararası işlem borsalarında spot altın fiyatı 8 Ocak'tan bu yana ilk kez
1900 dolar/ons seviyesini aştı. Bu sabah altının ons fiyatı 1907,85 dolar/ons seviyesine kadar yükseldi.

ABD tahvil kazançlarının değer kaybetmesi ve doların güç kaybına devam etmesi güvenli liman arayışındaki yatırımcıları birkaç gün dinlenmenin arından tekrar altına yönlendirdi.

ABD'de tüketici güveninin Mayıs'ta 14 ayın en yüksek seviyesine çıkmasının enflasyon beklentilerini yeniden gündeme getirmesi altının 1897 seviyelerindeki direncini hacimli kırması sonra 1900 dolar seviyesini net şekilde kırdı. Nakit paralarını enflasona karşı ezdirmek istemeyen yatırımcılar enflasyon baskısı sonrası altına sarıldı

Haberin yapıldı TSİ 16:45 saatlerinde spot altın düne göre yüzde 0,41 artışla 1906,81 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Altın / TL Ne Durumda?

Önceki gün 500 lira seviyesini geçmekte çok zorlanan ve önünde enflasyon korkusunun azalmasından dolayı güçsüzleşme riskleri barındıran Altın / TL'de, ABD tahvil getirilerinin düşüş trendine girmesi tekrardan enflason korkusunun başlamasına neden oldu güvenli yatırımın adresi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de aynı ALTIN... 

Yastık altlarındaki altınların sayısı son günlerde artmış olacak ki altına olan talep hızla artmaya devam ediyor. Birçok sebepten dolayı altının fiyatı yükselmeye devam ediyor örneğin yeni tip korona salgının tekrardan artış göstermesi, ülkeye giren dövizin turist sayısındaki azalmayla bu yılda az olması, dün açıklanan potansiyel cari açık potansiyeli vb. kısaca reel enflasyonun çok daha fazla olacağı düşüncesi zaten son dönemde iyice azalan borsa yatırımcısını borsadan tamamen uzaklaştırıp altına yönelmesine sebep oluyor.

Altın günlük grafikte yükselen trendin ve geçtiğimiz aylardan gelen bayrak formasyonunun tepesi olan 531 TL baremine çok yaklaştı. Şu sıralar 516 Gram / TL'den işlem gören Altın 531 TL hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Altın / TL'de destek ve dirençler sıralı şekilde şöyle:

Destekler 511 - 499 - 491
Dirençler 527 - 531 - 545

Altın çağ başladı! - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler