SEC Komiseri Hester Peirce: DeFi finans dünyasında devrim yaratacak

Merkezi olmayan finans (DeFi) piyasası son haftalarda keskin bir düşüş yaşadı ve yine de SEC Komiseri Hester Peirce, genç sektörün finans dünyasını temelden değiştireceğine inanıyor.

SEC Komiseri Hester Peirce: DeFi finans dünyasında devrim yaratacak

Sadece Bitcoin ve Ethereum değil, aynı zamanda DeFi pazarı da son birkaç hafta içinde kan ağlamak durumunda kaldı. Yalnızca son yedi gün içinde, yatırımcılar DeFi protokollerinin akıllı sözleşmelerinden 15 milyar doların üzerinde para çekti.

SEC Komiseri Hester Peirce: DeFi finans dünyasında devrim yaratacak - Resim : 1

Kilitlenen Toplam Değer (TVL) tek bir haftada yüzde 20,41 küçüldü. Bu, bazı DeFi ağırlıklarının kurlarına da yansıdı. DeFi projeleri Uniswap (UNI) , Chainlink (LINK) , Aave (Aave) ve PancakeSwap (Cake) geçen hafta çift haneli yüzde aralığında kaydedilen tüm fiyat kayıplarını gerçekleştirdi. Ek olarak, bazı küçük DeFi tokenlerinin fiyatları daha da keskin bir şekilde düştü. Haftalık bazda, birkaç token piyasa değerinin yüzde 40 ila 59'unu kaybetti.

Solana'da tokenize edilmiş hisse senetleri

İsviçreli tokenleştirme şirketi Digital Assets AG (DAAG), tokenize edilmiş hisseleri Solana Blockchain'e getiriyor, diğer şeylerin yanı sıra Facebook, Google ve Tesla'dan hisseler alınıp satılmalabilir hale geldi. Bu adımla şirket, tokenizasyon altyapısını Solana ağına taşımak istiyor. Solana Labs CEO'su Anatoly Yakovenko'ya göre bu, CeFi ve DeFi'nin birleşmesine önemli bir katkı sağlamalı.

Tokenize edilmiş hisseler başlangıçta yalnızca FTX kripto borsasında mevcuttur. Şu anda teklifi yalnızca FTX'te KYC sürecinden geçen kullanıcılar kullanabilir. DAAG'ın tokenize edilmiş hisseleri, "serbestçe dolaşan tokenlar" olarak serbestçe transfer edilebilir olmalıdır. Bu, hisselerin günün her saatinde ikincil piyasada işlem görmesini sağlar. Ayrıca, hem merkezi hem de merkezi olmayan borsalar, tokenize edilmiş hisselerin ticaretini yapabilmelidir.

DeFi finans dünyasında devrim yaratacak

DeFi sektörü için bir başka olumlu haber de Menkul Kıymetler ve Borsa (SEC) Komiseri Hester M. Peirce'den geliyor. Peirce geçmişte Bitcoin hakkında olumlu yorumlar yaptı ve defalarca bir Bitcoin ETF'sini savundu . Bu ona “Kripto Anne” lakabını kazandırdı. Şimdi 2021 Dijital Varlık Piyasaları Konferansı'nda merkezi olmayan finansın potansiyelini vurguladı ve şunları söyledi:

DeFi'de finansta devrim yaratacak tonlarca heyecan verici gelişme var. Bu nedenle, bu gelişmeleri teşvik etmeli ve merkezi olmayan platformlarda bir şeyler inşa etmeliyiz. Bu, daha fazla insanın finansal hizmetlere erişmesini sağlayacaktır.

Etiketler