İOS15 güncellemesi geldi! Yenilikler ve destekleyen modeller

Apple'ın, iPhone modellerine sunmuş olduğu iOS 15 güncellemesi, dün akşam TSİ 20.00'de yayınlandı. İşte iOS 15 hakkında bilinmesi gerekli olan her şey.

İOS15 güncellemesi geldi! Yenilikler ve destekleyen modeller

Anıttığı WWDC semineri, 7-10 Haziran tarihlerinde web üzerinden gerçekleştirilmiş ve merakla beklenen iOS 15 sürümü tanıtılmıştı.

IOS 15 kullanıcılarla buluştu

Geçen gün, iPhone 13 serisinin tanıtılması ile birlikte kullanıcılar, artık iOS 15 güncellemesini beklemeye geçti

Apple'ın, iPhone modellerine sunacağı iOS 15 güncellemesi, dün akşam TSİ 20.00'de kullanıcılarla buluştu.

İOS15 güncellemesi geldi! Yenilikler ve destekleyen modeller - Resim : 1

IOS 15’in ön plana çıkan fonksiyonları

FaceTime

Apple'ın popüler iletişim uygulaması FaceTime, yalnızca iOS yüklü cihazlarda kullanılmaktadır. Ancak iOS 15 ile birlikte FaceTime, artık Windows ve Android işletim sistemlerinde de kullanılabilecek.

Bununla birlikte, WhatsApp gibi diğer görüntülü görüşme uygulamaları, FaceTime gibi ciddi bir rakiple mücadele etmek durumunda kalacak. Öte yandan FaceTime üzerinden aramada yapan kişiler, birlikte bir şeyler dinleyebilecek ya da izleyebilecek.

Bu güncellemeyle beraber Apple, FaceTime'ı Zoom benzeri bir görüntülü arama hizmetine çevirmeye çalışıyor. Ayrıca FaceTime, insanlarla paylaşabilmeniz ve uygun zamanda katılabilmeniz için planlanmış bir aramanın linkini daha önce paylaşmanıza izin verecek.

Apple, iOS 15 ile beraber gelen bir başka FaceTime güncellemesini de açıkladı. Ses niteliğini iyileştirmek amacı ile bir ses izolasyonu özelliği, yeni ızgara görünümü, uzamsal ses desteği ve "portre modu" ile arka planınızı bulanıklaştırma opsiyonu da bu yenilikler arasında yer almakta.

Yeni bildirim alternatifleri

iOS 15 güncellemesi ile birlikte bildirimler, metin bildirimlerindeki kişi görüntüleri ve daha büyük uygulama logoları ile yeni bir görünüm alıyor.

IOS 15'te Focus ismi verilen yeni filtre modları kullanıcılara sunuluyor. Bu, çalışırken veya ayrı bir iş yaparken hangi bildirimlerin görüneceğinin kullanıcı tarafından ayarlanmasına imkan tanıyacak.

Seçilecek bildirim ayarları ayrıca cihazlar arasında senkronize edilebilecek. Güncelleme ile birlikte, günün belirli zaman dilimlerinde bildirimler, otomatik şekilde açılıp kapatılabilecek.

Etiketler