ABD hükümetiyle ittifak kargaşaya neden oluyor

Coinbase, Ağustos ayından bu yana ABD Göçmenlik ve Gümrük Hizmetleri için ikinci yazılım geliştirme sözleşmesini imzaladı.

ABD hükümetiyle ittifak kargaşaya neden oluyor

ABD kripto borsaları arasında pazar lideri Coinbase, ABD İç Güvenlik Bakanlığı için 1,36 milyon ABD doları değerinde teknoloji geliştirme sözleşmesi imzaladı. Bu, ABD hükümeti tarafından yayınlanan bir anlaşmadan kaynaklanmaktadır. Buna göre bakanlık, ABD Göçmenlik ve Gümrük Servisi'ne (ICE) “hizmet olarak uygulama geliştirme yazılımı” teslim etmesi için Coinbase'i işe aldı.

Sözleşme 16 Eylül'de yürürlüğe girdi ve Coinbase'in ajanstan 455.000 dolar almasını sağlıyor. Bununla birlikte, sözleşmenin süresi toplam üç yıla çıkarılabilir. Coinbase daha sonra toplamda yaklaşık 1,36 milyon dolar alacak şekilde anlaşma opsiyonlu şekilde. Anlaşma, Coinbase ve ICE arasındaki ikinci ortaklıktır. Borsa, ajansa "bilgisayar adli tıp hizmetleri" sağlamak için Ağustos ayında 30.000 dolarlık bir sözleşme daha imzalamıştı.

Kripto sahnesi bu habere pek hevesli değil. İnsan Hakları Vakfı Strateji Başkanı Alex Gladstein, ücretin çok düşük olduğunu söyledi. Bu, Coinbase'in ticari faaliyetlerinin kapsamına uygun değildir. Ayrıca, emir borsa için yüksek bir itibar riski teşkil ediyor. Kraken CEO'su Jesse Powell, Twitter'da anlayış eksikliğini de dile getirdi:

Yaşanan olaylardan daha da tuhafı, bu hizmeti hükümete sunabilmek için şirketin kabul ettiği satın alma ve imajına verilen zarar.

Coinbase zaten Gizli Servis ile çalışıyor...

Neutrino'nun ağır şekilde eleştirilen satın alınmasından bu yana Coinbase, ABD Gizli Servisi ile de sözleşmeler imzaladı. Temmuz 2020'de Siber Dolandırıcılık Görev Gücü'nün kurulduğu duyuruldu. Görev gücü, kripto para birimlerinin cezai amaçlarla kullanımını araştırmakla görevli ve bu yılın ilerleyen günlerinde çalışmalarına başlayacaktır. Bu sözleşmede de Coinbase ücreti nispeten düşüktür. 

Bu arada, Coinbase şu anda SEC ile yasal bir anlaşmazlık içinde. Düzenleyicinin planlanan stablecoin'e itirazları var. Kripto borsasını mahkemeye vermekle tehdit ediyor. Bu yeni anlaşma ile otoriteyi yatıştırmak Coinbase'in endişesi olabilir. 

Etiketler