İnşaat malzemeleri ihracatında tüm zamanların en yüksek rakamı geldi

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Endüstri Dış Ticaret Endeksi'nin Haziran 2021 sonuçlarına göre, haziran ayında 2,89 milyar dolar seviyesine ulaşıldı.

İnşaat malzemeleri ihracatında tüm zamanların en yüksek rakamı geldi

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Endüstri Dış Ticaret Endeksi'nin Haziran 2021 verilerine göre, 2021 Haziran ayında 2,89 milyar dolar seviyesine ulaşan inşaat malzemeleri ihracatı ile endeksin ölçülmeye başlandığı 2013 yılı Ağustos ayından beri en yüksek aylık ihracatı gerçekleşti. İnşaat malzemeleri ortalama ihracat birim satış fiyatlarının da büyük oranda yükseldiği 2021 Haziran ayı itibarıyla senelik inşaat malzemeleri ihracatı değer olarak 25,86 milyar dolar ile tarihin en yüksek seviyesine kadar yükseldi.

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Endüstri Dış Ticaret Endeksi verileri, 2021 Haziran ayında pazarlardaki iyileşme ve canlanma ile birlikte son yıllarda en yüksek performansını gösterdi. Haziran ayında özellikle yurt dışı pazarlardaki 'büyük açılma' ile talepte yüksek bir artış yaşandı. Bu gelişmeler doğrultusunda haziran ayında 2,89 milyar dolar seviyesine ulaşan ihracat, değer olarak aylık rekorunu kırdı. Haziran ayında değer olarak endeksin ölçülmeye başlandığı 2013 ağustos ayından beri en yüksek aylık ihracat gerçekleşti. Haziran ayında inşaat malzemeleri ihracatı miktar olarak da 5,85 000 000 tona ulaştı. Böylece miktar olarak tüm zamanların en yüksek ikinci aylık ihracatı yapıldı.

Etiketler