İngiltere'de enflasyon 10 yılın zirvesine yükseldi

İngiltere'de tüketici fiyat endeksi ekim ayında yıllık yüzde 4,2 artış gösterdi.

İngiltere'de enflasyon 10 yılın zirvesine yükseldi

İngiltere'de tüketici fiyat endeksi ekim ayında yıllık yüzde 4,2 artış gösterdi. Böylece ülkede fiyatlarda 2011 yılının aralık ayından bu yana görülen en hızlı artış yaşandı.

İngiltere'de enflasyondaki yükseliş ivmesi ekim ayında da devam etti.

Ülkede tüketici fiyat endeksi ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,2 artış gösterdi. Analistlerin beklentisi enflasyonun yüzde 3,9 olması yönündeydi. Ekimde gerçekleşen yıllık enflasyon 2011 yılının aralık ayından beri görülen en yüksek yıllık enflasyon oldu.

Ekim ayında ülkede tüketici fiyat endeksi aylık bazda ise yüzde 1,1 arttı. Bu veriye yönelik beklenti yüzde 0,8 seviyesindeydi. Çekirdek göstergelerdeki yıllık enflasyon ise yüzde 3,4 oldu.

Ekim ayında perakende fiyat endeksi yıllık bazda yüzde 6, aylık ise yüzde 1,1 artarak ekonomist beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey: Enflasyondan rahatsızım İngiltere'de enflasyonun seyri bir süredir para politikası yetkililerine endişe veriyordu

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, parlamentoda yaptığı konuşmada yükselen enflasyondan 'son derece' rahatsız olduğunu söylemiş, "Hedef seviyenin üzerinde olan enflasyona yönelik istediğimiz rota bu değil." ifadelerine yer vermişti.

Bailey, "Ancak, enflasyon hedefinin önceliğini ve orta vadeli enflasyon beklentileriyle olan bağlantısını tekrar vurgulamak açısından bir yol gösterici olarak, bu noktada ayağımızı yere basmamızın kritik olduğunu düşünüyorum." demişti.

Etiketler