Honda, tedarik zinciri için uzun vadeli bir karbon salınımı hedefi koyan ilk şirket oldu

Honda, tedarik zinciri için uzun vadeli bir karbon salınımı hedefi koyan ilk şirket olurken, parça tedarikçilerinden de karbon emisyonunu 2050'ye kadar sıfıra indirmelerini istedi.

Honda, tedarik zinciri için uzun vadeli bir karbon salınımı hedefi koyan ilk şirket oldu

Japon otomotiv devi Honda, tedarik zinciri için uzun vadeli bir karbon salınımı hedefi koyan ilk şirket olurken, parça tedarikçilerinden de karbon emisyonunu 2050 yılına kadar sıfıra indirmelerini talep etti.

2050 yılına kadar sıfır karbon salınımı hedefine ulaşmayı amaçlayan Japonya'da, dünyaca ünlü otomotiv devi Honda, elini taşın altına koydu. Üretim ve satış da dahil olmak üzere kurumsal operasyonlarında 2050 yılına kadar net sıfır emisyonu hedeflediğini daha önce bildiren Honda, parça tedarikçilerinden de karbon emisyonunu 2050 yılına kadar sıfıra indirmelerini talep etti. Firma böylelikle, tedarik zinciri için uzun vadeli bir karbon salınımı hedefi koyan ilk şirket oldu.

Kademeli olarak azaltmaları istenecek

Honda'nın 2025 mali yılından başlayarak tedarikçilerinden CO2 emisyonlarını 2019 mali yılına göre her yıl yüzde 4 oranında azaltmasını istediği öğrenilirken, tedarikçilerin de üretim kapasiteleri ve kurumsal büyüklüklerine göre bir hedef belirleyeceği aktarıldı. Daha önce Toyota Motor parça tedarikçilerinden 2021 yılında sera gazı emisyonlarını bir önceki yıla kıyasla yüzde 3 civarında azaltmalarını istemişti. Nissan Motor ise iş ortaklarını şirket büyüklüğüne bağlı olarak CO2 emisyonlarını 2022 yılı itibarıyla azaltmaya karar vermişti.

Etiketler