İngiltere Nihai Hizmet PMI ekim ayında 59,1'e yükseldi

IHS Markit, İngiltere için nihai PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) verilerini yayınladı.

İngiltere Nihai Hizmet PMI ekim ayında 59,1'e yükseldi

Yayınlanan nihai verilere göre ekim ayında İngiltere'de Hizmet PMI 59,1'e yükseldi. Piyasa beklentilerinden iyi gerçekleşti.

Öncü Kompozit PMI 56,8'e yükselirken Hizmet PMI 58'e, İmalat PMI da 57,7'ye çıkmıştı.

PMI anketine göre İngiltere'nin hizmet sektöründe toparlanma ivme kazandı.

Ancak girdi maliyeti enflasyonu ekim ayında yeni anket rekorunu kırdı. İngiltere hizmet sağlayıcıları, ekim ayında ticari faaliyetlerde keskin ve hızlı bir artış gösterdi.

Ekonominin tekrar canlanması ve uluslararası seyahat kısıtlamalarının gevşetilmesi, yeni ihracat satışlarının üç yıldan biraz fazla bir süredir en hızlı şekilde artmasıyla talebin artmasına yol açtı.

Eylül ayındaki 55.4'ten ekim ayında 59,1'e yükselen Hizmet PMI, temmuz ayından bu yana en güçlü toparlanma hızını kaydetti.

Ankete katılanlar, yurt içinde ve yurt dışında salgın kısıtlamalarının geri alınmasına cevap olarak artan iş ve tüketici harcamalarına da değindi. Yeni sipariş hacimlerindeki son artış, dört ayın en büyük artışıydı.

Öte yandan imalat sektörü büyümesi ekim ayında geriledi. İmalat PMI ekim ayında 57,8 olsa da endeks, mayıs ayında görülen zirveden çok daha zayıf kaldı.

CIPS Grup Direktörü Duncan Brock ankete yönelik açıklamasında İngiltere ekonomisinde baskın hizmet sektörünün ekim ayında şaşırtıcı oranda iyi bir ay geçirdiğini belirtti.

Etiketler