Lagarde: ECB'nin faiz oranlarını gelecek yıl yükseltmesi olası değil

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'ye göre ECB'nin faiz oranlarını gelecek yıl yükseltmesi muhtemel değil.

Lagarde: ECB'nin faiz oranlarını gelecek yıl yükseltmesi olası değil

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, faiz oranlarının artırılması için 3 koşul ortaya koyduklarını ve bu koşulların önümüzdeki yıl yerine gelmesinin büyük ihtimal olmadığını belirtti.

Lizbon'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Lagarde, ''Biz faizler konusundaki ileriye dönük yönlendirmemizde, faiz artırımlarına başlamadan önce yerine gelmesi gereken 3 koşulu açıkça ortaya koyduk. Enflasyonda yaşanan cari artışa karşın orta vadede enflasyon için görünüm bastırılmış olmaya devam ediyor. Bu 3 koşulumuzun önümüzdeki yıl yerine gelmesi çok muhtemel değil.'' ifadelerini kullandı.

Konuşmasında ECB'nin PEPP'i olumlu finansman şartlarının korunması ve ekonominin bütün sektörleri için borçlanma maliyetlerinin istenmeyen şekilde sıkılaşmadığından emin olmak için devam ettirdiklerini belirten Lagarde, ''PEPP'ten sonra da para politikasının toparlanmayı ve enflasyonun hedefimize doğru sürdürülebilir biçimde dönmesini desteklemek önemli olmaya devam edecek.'' dedi.

Lagarde, piyasa faiz oranlarında son haftalarda yaşanan yükselişin esasen enflasyon konusundaki büyük piyasa belirsizliğinden ve denizaşırı politika faizi beklentilerinin Euro Bölgesine etkilerine ilişkin endişelerden kaynaklandığının da altını çizdi.

Etiketler