İngiltere Merkez Bankası: Dijital finansman toparlanma için çok önemli

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dave Ramsden, ekonominin pandemi krizinden toparlanmasında, dijital finansmanın büyük önem taşıdığını vurguladı.

İngiltere Merkez Bankası: Dijital finansman toparlanma için çok önemli

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dave Ramsden, ekonominin pandemi krizinden hızlıca toparlanmasında, dijital finansmanın büyük önem taşıdığını vurguladı.Pandeminin birçok alışkanlığı değiştirdiğini vurgulayan Ramsden, birçok hizmete olduğu gibi, finansmana da evlerden ulaşabilme beklentilerinin de bunlar arasında olduğuna işaret etti.

Bu kapsamda, finansal teknoloji (fintech) sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların da büyük önem taşıdığının altını çizen Ramsden, içinde bulunduğumuz krizin dijitalleşmedeki hıza daha da hız kazandırdığına dikkat çekti.Remsden, İngiltere Merkez Bankası'nın da süreci hızlandırmak için, bir yandan fiziki altyapıyı ve sistemin temel parçalarını doğrudan sağlarken, düzenleme, yasalar, kurallar ve standartları da hazırlamaktan gurur duyduğunu söyledi. Bankanın uzun süredir, desteklediği küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmanı için (KOBİ) önemli gördüğü "verinin evrensel standartlarının aktif bir savunucusu olduğunu" vurgulayan Ramsden, finansal teknolojilerin geniş ve dinamik bir sektör olduğunu ve yetkilileri buna desteklerini artırmaya çağırdı.

İngiltere Merkez Bankası'nın, yerli dijital para birimini hizmete sokmak için ciddi bir çalışma içerisinde olduğunu belirten Ramsden, 2022 yılı içerisinde dijital hizmetlerin piyasada daha fazla pay sahibi olacağını ekledi.Bu nedenle çalışmalarını hızlı bir şekilde yaparak dijitalleşmeye ayak uydurmak için çok yoğun çalıştıklarını, İngiltere'nin dijitalleşme sürecinde dünyada ilk sırada yer alması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
İngiltere Merkez Bankası tarafından daha önce açıklanan programda 2025 tarihine kadar dijital para birimini hizmete alma planları olduğu belirtilmişti.