43 banka 2050'ye kadar karbon nötrlüğünü taahhüt ediyor

Bu “Net-Sıfır Bankacılık İttifakı”, BM'nin iklim özel elçisi Mark Carney başkanlığındaki “Net Sıfır için Glasgow Finansal İttifakı” nın bir parçasıdır.

43 banka 2050'ye kadar karbon nötrlüğünü taahhüt ediyor

BM'nin çevre için mali girişimi (UNEP FI) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 43 uluslararası bankanın BM öncülüğünde "2050 yılına kadar veya daha erken" karbon nötrlüğünü elde etme sözü verdiğini duyurdu.

Bu "Net-Sıfır Bankacılık İttifakı", BM'nin iklim özel elçisi Mark Carney ve yıl sonunda düzenlenecek olan COP 26'nın organizatörlerinden biri olan "Net Sıfır için Glasgow Finans İttifakı" nın bir parçasıdır.

Bu girişime katılan bankalar arasında Fransız BNP Paribas, Société Générale ve Banque Postale'nin yanı sıra İngiliz Barclays ve HSBC, Swiss Credit Suisse ve İspanyol Santander yer alıyor.

Tüm imzacı kurumlar, diğer şeylerin yanı sıra, yatırım ve kredi portföylerini “2050'ye kadar veya daha erken” bir karbon nötr hedefle uyumlu hale getirmeyi ve kendilerine en geç 2030 için ara hedefler koymayı taahhüt etmişlerdir.

UNEP FI, "En son bilimsel verilerle tutarlılığı sağlamak için tüm hedefler düzenli olarak gözden geçirilecektir" dedi.

BNP Paribas CEO'su Jean-Laurent Bonnafé için bir grup basın bülteninde alıntılanan, "ortak bir net sıfır karbon taahhüdünün ara hedeflerle imzalanması, finans sektörünü iklim için harekete geçirmede belirleyici bir adımdır" ve " tüm paydaşlar için güçlü bir sinyaldir ”.

BM'ye göre, sigortacılar da şu anda benzer bir girişim üzerinde çalışıyorlar.

Etiketler