BP, yüksek temettü duyurmasının ardından değer kazandı

BP; yüksek kâr, daha yüksek temettü ve geri alım duyurması ile değer kazandı.

BP, yüksek temettü duyurmasının ardından değer kazandı

BP ADR'leri yüzde 5,7 oranında yükseldi. Şirket, daha yüksek temettü duyurma ve hisse geri alımı artırma konusunda Avrupalı rakiplerini takip etti.

Şirket ikinci çeyrekte kâra döndü ve bu yıl dünya genelinde yaşanan güçlü ekonomik toparlanmanın etkisiyle ham petrolün 2018 yılından bu yana en yüksek seviyelere ulaşmasıyla beklentileri aştı.

BP, net kâr için bir gösterge olarak kullanılan temel yenileme maliyetinde 2,79 milyar dolar kâr paylaştı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 6,68 milyar dolar zarar edilmişti. 

Düzeltilmiş hisse başına kazanç, 58 olan tahminlerin üzerinde 83 cent olarak gerçekleşti.

Satış ve diğer faaliyet geliri 36,46 milyar dolar ile 2020 yılının ikinci çeyreğinde gerçekleşen 21,26 milyar doların yüzde 72 üzerindeydi. Bu, 38,53 milyar dolar olan analist beklentilerinin altında kaldı.

Şirket, ikinci çeyrekten 2025 yılına kadar temettüsünü yıllık olarak yüzde 4 artıracağını aktardı. Geçtiğimiz yıl salgından dolayı fiyatların emsalsiz düzeylere inmesiyle nakdini muhafaza etmek için ödemeleri düşürmüştü.

BP öte yandan her çeyrek dönemde 1 milyar dolar civarı hisse geri alımı beklendiğini söyledi. Temettü ve hisse geri alım hedefleri, ham petrolün 60 dolar olduğunu varsayıyor.

Etiketler