Çocuğu olanlara müjde: 650 TL veriliyor

Dar gelirli vatandaşlara yeni müjde! Devlet tarafından çocuğu olan vatandaşlara 650 TL'ye kadar ödeme yapılacağı duyuruldu. Yapılan duyuru herkesi neşelendirmeye yetti. İşte, detaylar...

Çocuğu olanlara müjde: 650 TL veriliyor

Devlet tarafından dar gelirli vatandaşlara verilen destekler arasında yer alan çocuklu ailelere verilen destek ile ilgili detaylar gelmeye başladı. Çocuk sayısı fazla olan ailelere ödenen miktar arama motorları üzerinden araştırılmaktadır. Devlet tarafından çocuğu olanlara 650 TL verileceği duyuruldu.

Sosyal devlet adı altında ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemesi yapılmaya devam ediliyor. Özellikle çocuklu ailelere verilen destek ödemelerinden çocuklu aileler faydalanmaktadır. Çocuk sayısı yükseldikçe ödeme tutarı da değişiklik göstermektedir. Çocuk Destek Bileşeni adı verilen bu ödemelerden faydalanabilmek için TC Kimlik Numarasıyla başvuru yapmak yeterli olacaktır.

Çocuklu ailelere 650 TL ödeme!

Çocuk Destek Bileşeni adı verilen ödemeden faydalanabilmek için e devlet üzerinden başvuru yapmak gerekiyor. Başvuru yaptıktan sonra devlet tarafından ihtiyaç tespiti yapılmaktadır. Devlet tarafından çocuk sayısı 1 ve 2 olan evlere 350 TL, 3 çocuğu olan ailelere 450 TL, 4 çocuklu evlere 500 TL ödeme ve 6 çocuklu evlere de 650 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Sosyal yardım alan kişiler otomatik olarak Çocuk Destek Bileşeni adı verilen programa dahil olacak. Başvurular e-devlet üzerinden yapıldığı gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından da yapılmaktadır.

Çocuklu ailelere 650 TL destek

Doğum yardımı veriliyor!

Çocuklu ailelere verilen bir başka destekte doğum yardımı olmaktadır. 2015 yılından itibaren gerçekleştirilen doğumlar için sağlanan doğum yardımlarına dilekçeyle başvuru yapabilecek. Hak sahiplerinin PTT üzerinden alacağı paranın miktarı çocuk sayısına göre değişiklik göstermektedir. Bir defaya mahsus olarak doğum yardımı kapsamında birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü çocuk için 600 TL ödeme verilmektedir. Kamu işçilerine de sözleşme gereği, kurumlardan alınan doğum yardım tutarıyla yukarıda bahsedilen tutar arasındaki fark ödenmektedir.