IMF'den sürpriz kripto para çağrısı

IMF'den tüm dünyayı etkisi altına alan ve neredeyse herkesin ilgilenmeye başladığı kripto paralarla ilgili sürpriz bir çağrı geldi.

IMF'den sürpriz kripto para çağrısı

Kripto paralar uzun bir süredir var olan ama birçok yatırımcının çokta ilgisini çekmeyen bir alandı fakat pandemi dönemiyle birlikte artan inanılmaz taleple birlikte neredeyse tüm dünyadan yatırımcıların dilinde.

Bu popülaritenin ve tozpembe dünyanın elbette bir de karanlık yüzü var. Kripto paraların ademi merkeziyetten uzak olması çok sayıda illegal işlemin yapılmasına ve kara para aklamasına neden oluyor. Bu ve bunun gibi birçok sebepten dolayı IMF, (IMF), kripto para biriminde “kapsamlı, tutarlı ve koordineli” bir küresel politika cephesi çağrısı yaptı.

Uluslararası Para Fonu yetkilileri Tobias Adrian, Dong He ve Aditya Narain, dijital varlık sektörünün bilinirliğinin henüz çok yeni olmasına karşın hızlı büyümesi ile ilgili koordineli bir politikanın gerekliliklerinin uygulanması gerektiğinden bahsediyorlar. Üçlü, bu tür bir büyümenin ortasında artan risklerin karşılık gelen bir politika tepkisi gerektirdiğini iddia ediyor.

IMF yetkilileri Tobias Adrian, Dong He ve Aditya Narain konuyla alakalı olarak fikirlerini şu şekilde ifade ediyorlar:

Bu tür riskler, kripto varlıklardan, bunlarla ilişkili ekosistemden ve bunlarla ilgili işlemlerden finansal sisteme yönelik riskleri daha geniş olarak ele alıp, faydalı kripto varlık ürünleri ve uygulamaları için etkinleştirici bir ortam sağlamak varken, neden küresel olarak birlikte çalışmıyoruz.

 Son dönemde tüm dünya ve Türkiye'de milyonlarca dolarlık vurgunlar ve kara para aklama operasyonu ile ilgili haberlerin ardından çok fazla kurum ve bireysel yatırımcı zarar görmüştü. 

Bu zararların en aza indirilmesi ile ilgili olarak gereken tedbirlerin alınması gerektiğini savunan IMF yetkilileri. Tüm dünya hükümetlerine 'kordineli' bir para politikası uygulamasını tavsiye etti.

Etiketler