IMF, yoksul ülkelere 100 milyar dolar rezerv dağıtmaya karar verdi

IMF Başkanı Georgieva, yoksul ülkelere 100 milyar dolar rezerv sağlamak için üye ülkelerle çalışacaklarını aktardı.

IMF, yoksul ülkelere 100 milyar dolar rezerv dağıtmaya karar verdi

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristaline Georgieva, G7 Liderler Zirvesi'nin IMF'nin acil rezervlerinin 650 milyar dolar artırılmasına destek vermesinden oldukça memnun olduklarını belirtti. Ayrıca Georgieva, yoksul ülkelere 100 milyar dolar rezerv sağlamak için üye ülkelerle çalışacaklarını aktardı.

IMF Başkanı yaptığı açıklamada, en yoksul ülkelerin koronavirüs salgınıyla mücadele etmelerine yardım etmek amacıyla 100 milyar dolar toplama hedefine ulaşmak için Özel Çekim Hakları'nın bazı kısımlarının ya da bütçe kredilerinin nasıl kullanılacağına yönelik gelecek aylarda üye ülkelerle beraber çalışacaklarını açıkladı.

IMF'nin yoksul ülkelerin iklim değişikliği ile mücadele etmelerine ve sağlık sistemlerini iyileştirmelerine yardımcı olacak ''Dayanıklılık ve Sürdürülebilirlik Fonu'' üzerinde çalışmaya devam edeceğini söyleyen Georgieva, Çin'in bu girişime katılmayı düşündüğünü belirterek güçlü temel göstergeler ve rezerv pozisyonuna sahip diğer gelişmekte olan piyasa ekonomilerinin de aynısı yapmalarını beklediklerini bildirdi. 

Etiketler