İcra affı ne zaman olacak? Haciz borçları silinecek mi?

Milyonlarca kişinin yakından takip ettiği icra affı hakkında detaylar ortaya çıktı. Getirilen düzenleme ile 2 bin lira altındaki borçları tasfiye edileceği duyuruldu. Bununla beraber icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacaklar gider gösterilerek vergiden düşürülecek.

İcra affı ne zaman olacak? Haciz borçları silinecek mi?

Milyonlarca kişinin mağdur olduğu icralık borçlar devletin desteği ile ortadan kalkacak. Bunun yanında düzenleme kapsamında temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklı borçlar yer alacak.

İcra affı ne zaman olacak? Haciz borçları silinecek mi? - Resim : 1

İcra affıyla beraber haciz borçları silinecek mi?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalar geldi. Bunların arasında icra affı yer alıyor. Milyonlarca kişinin yakından takip ettiği icra affının detayları herkes tarafından araştırılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

'İcra takibine düşmüş, dosyası bulunan vatandaşlarımızla ilgili müjdeli haberimiz var. Altyapı ve üstyapı yatırımları yaparken, refahı artırmak ve artan refahı adil dağıtmak için çalışıyoruz. Can ve mal emniyeti, huzur, refah, barış ve güven içinde yaşaması birinci önceliğimizdir.

İşçilerimizin, emeklilerimizin, memurlarımızın ücretlerine önemli iyileştirmeler yaptık. Buğday, arpa, çay, fındık, üzüm başta olmak üzere tüm ürünlere hakları olan fiyatları vererek çiftçilerimizi memnun eden adımları attık.

Vatandaşlarımızın bir kısmını icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçları tasfiye ediyoruz. 15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz. Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş alacaklar da buna dahildir.'

İcra affı ne zaman olacak? Haciz borçları silinecek mi? - Resim : 2

İcra affı ne zaman gerçekleştirilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili açıklamalarında, 10 milyon dosya ve yaklaşık 5 milyon vatandaşın icra takibinden kurtulacağını belirtti. Alınan kararın ise yasal düzenleme adımlarını ekim ayında Meclis'in açılmasıyla yapacaklarını dile getirdi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com