HSBC'den satın alma yasağı!

HSBC bankası, çevrim içi ticaret platformunun müşterilerine MicroStrategy hisselerini satın alma yasağını doğruladı.

HSBC'den satın alma yasağı!

HSBC bankası müşterilerin MicroStrategy hisseleri satın almasını yasakladı.

HSBC bankası, çevrim içi ticaret platformunun müşterilerine MicroStrategy hisselerini satın alma yasağını doğruladı. Söz konusu, Amerikan şirketinin hazinesindeki bitcoinlerin (BTC) önemli bir kısmını kapsıyor. Kripto alanında tartışılan bir karar.

HSBC kripto para birimlerini daha da kapatıyor.

Kripto para birimi değişim platformlarının bloke edildiğini duyurduktan sonra HSBC bankası mücadelesine devam ediyor ve mevcut eğilime karşı hareket ediyor.

Haber, bir Reuters haber makalesinde yer aldı. İngiliz uluslararası bankası HSBC, müşterilerine işlem platformu olan HSBC InvestDirect'i (HIDC) kullanarak MicroStrategy hisselerini satın alma ve portföylerine devretme yasağını onayladı.

HSBC, ilgili müşterilerden birine gönderilen ve Twitter'da yayınlanan bir mesajda, bu kara listeye alma nedenlerini gerekçelendiriyor.

MicroStrategy, kripto para birimlerinin benimsenmesinde öncüdür. Bu Pazartesi, Amerikan şirketi, yönetim kurulu üyelerine Bitcoin ile ödeme teklif ederek bu pozisyonu bir kez daha teyit etti.

Bitcoin Treasuries sitesinden alınan verilere göre, MicroStrategy şu anda yaklaşık 92.000 BTC veya yaklaşık 5.77 milyar $ tutarındadır. Kazançlarının 3 milyar dolar civarında olduğu tahmin edildiği için karlı bir yatırım.

Bu veriler kripto para birimlerinin benimsenmesi konusunda çok temkinli davranan Londra bankasını ikna etmiyor gibi görünüyor.

Bugüne kadar, bu yasağın yalnızca MicroStrategy'yi etkileyip etkilemeyeceğini veya Tesla veya Square gibi Bitcoin'e önemli ölçüde yatırım yapan diğer şirketlere genişletilip genişletilmeyeceğini tahmin etmek şimdilik zor gibi görünüyor.

Ancak bunun ötesinde, bu haber yılın en çok beklenen halka arzının arifesine denk geliyor. Coinbase'in Coinbase kodu altında Nasdaq'a gelişiyle, HSBC müşterilerinden gelen talep büyük olasılıkla önemli olacaktır.

Etiketler