Hisse Senedi Nasıl İncelenir?

Hisse senedi incelemesini yapmak borsa yatırımlarınızda kaybetmemek için en önemli aşamalardan biridir. Yatırımlarınızı garanti altında sürdürmek için hisse senetlerini alacağınız firmayı vs. detaylı şekilde ele almalısınız. İşte detaylar...

Hisse Senedi Nasıl İncelenir?

Hisse senedi incelemesini yapmak borsa yatırımlarınızda kaybetmemek için en önemli aşamalardan biridir. Yatırımlarınızı garanti altında sürdürmek için hisse senetlerini alacağınız firmayı vs. detaylı şekilde ele almalısınız.

Borsada En Çok Kazandıracak Güçlü Al Veren Hisseler 2022

Büyük firmalarda en risksiz yatırımları yapmak için gerekenleri doğru biçimde analiz etmiş olmalısınız. Borsada en çok kazandıracak hisseler 2022 senesinin ortalarına doğru fikir vermesi için şöyle sıralanabilir:

·         PKENT/594,40( Son veriler) 5,8 hacim TL

·         POLTK/510,20/ 24,9 TL hacim

·         KLKIM/18,18/ 19,7 TL hacim

·         DESA/11,79/ 5,2 TL hacim

·         SELGD/4,53/ 5,8 TL hacim

·         VAKKO/12,53/ 3,3 TL hacim

·         SARKY/19,27 /26,7 TL hacim

·         YAPRK/35,16 /41,9 TL hacim

·         ETYAT/4,16 /6,2 TL hacim vs. şeklinde güncellenen biçimde liste devam etmektedir. Firmaların güncel hacim ve son durumlarını takip ederek borsa yatırım işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Bu fiyat ve hacim listesini incelerken yüksek kapasitedeki firmaların ani değişikliklerini takipte kalmanız önemlidir.

Uzun Vadeli Hisse Almak | 2022 Yatırım Önerileri

Karlı bir yatırım için hisse alacağınızda bunu uzun vadede düşünmeniz gerekmektedir. Sektör bazında yatırım tavsiyelerini güncel olarak takip ediyor olmanız kritik bir konu olacaktır.

Bankacılık sektörü gelişmelerinin paralelinde analizleri takip ediyor olmalısınız.  Hisse senedinizin uzun vadeli olarak yatırımlarınızı şekillendirmesi için doğru bir firma incelemesi yapmak gerekecektir.

Hisse senetlerinin yüzdelik oranda değişimlerine göre yabancı ülkelerdeki gelişmeleri dikkate alarak ilerleme sağlamalısınız. Anlık değişimlerin incelenmesi bu açıdan önemlidir. Kaybetmeme olasılıklarınızı çoğaltan seçimler yapmalısınız.

Siyasi Belirsizliklere Göre Hisse Senedi İncelemesi

Siyasi belirsizliklere göre hisse senetleri incelemesi yapmak en faydalı değerlendirmelerden biri olacaktır. Hisse senetlerinin ekonomik gelişmelerden etkilenmesi, siyasi etkilerle paralel bir durumdur. Siyasi dengesizlikler belirsiz borsa piyasaları olacaktır.

Belirsiz bir borsa piyasasında hisse senedi yatırımınız riske girebilmektedir. Seçim dönemlerinde yeni yatırım yapacakların daha dikkatli olmaları gerekmektedir.

Terk edilen veya satılan hisseler siyasi belirsizlik durumlarında yabancı yatırımlar olacağında dikkat çekecektir. Bu bilgiye göre de adımlarınızı takip edebilirsiniz.

Hisse Senedi Yatırımında Uzak Durulması Gereken Durumlar

Beklediğiniz hisse senedinin aniden yükselmesi ve birden düşmesi gibi durumlardan uzak durmalısınız.

·         Sektörde kaynak açısından zayıf durumdaki firmaların hisse senetlerini almamanız veya tedbirli davranmanız önerilir.

·         Yatırım menkul değerler araştırma uzmanlarının görüşlerini alarak hisse senedinde güncel riskleri değerlendirmelisiniz.

·         Devlet bankalarının hisse senedi piyasasındaki güncel durumlarını takip etmeniz faydalı olacaktır. Yatırımda daha kolay ayrım yapmanızı sağlayabilir.

·         Borsa hisseleri yılın çeşitli dönemlerine göre daha uygun veya riskli olabilmektedir. Dönemlere göre risk durumlarını hesaplayabilir, uzak duracağınız hisseleri bulabilirsiniz.

Borsada yükselişi engelleyen durumlar hisse senetlerine yatırım yaparken düşünmeniz gereken durumlarla eş değerdir. Belirsizliklerin kalkması ardından gelecek değer artışının doğru ele alınması ayrıca bir değerlendirmedir.

Faiz Atılımlarına Göre Hisse Senedi Yatırımları

Güncel faiz atılımlarına göre hisse senedi yatırımları, bankaların aldığı indirimli oranlara paralel bir durumdur. Merkez Bankası gibi karar mekanizmaları ve borsa piyasası doğrudan etkileşime girmektedir. Faiz durumları firmaların hisselerini etkileyen önemli faktörler arasındadır.

Hisse senedi ve faiz incelemesini firma güncel durumuna göre ayrıca analiz edebilirsiniz. Danışmanlık firması görüşleri tutarlılık açısından faydalı olabilecektir. Yeni faiz kararlarıyla üretim sürecinin etkileri her firmada farklı olacaktır.

Hisse Senedi Ne Tür Mal Üzerine Alınacak?

Gelecek dönem değerlendirmesini yaparak hisse senedi yatırımında kullanılacak hedef malzemeyi avantaja çevirebilirsiniz. Yakın ve uzak gelecekte üretimi ön plana çıkacak ürünler ve firmalar listesiyle, düşüşe geçmesi olası firmaların karşılaştırmasını yapmak epey faydalı olacaktır. Borsa yatırım süreçlerini firmaların bütüne göre değerlendirmek hisselerden kazanmanızda etkili olacaktır.