Hesaplarınızı kontrol edin! Yüzbinlerce kişiye 1150 TL yatırılıyor

Gıdaya, doğalgaza ve elektriğe gelen zamlardan sonra özellikle dar gelirli vatandaş tarafından faturaların nasıl ödeneceği kara kara düşünülmeye başlandı.

Hesaplarınızı kontrol edin! Yüzbinlerce kişiye 1150 TL yatırılıyor

Devlet kesenin ağzını yeniden açtı. Doğalgaz faturasına gelen zamlardan sonra vatandaş faturaları nasıl ödeyeceğini düşünmeye başladı. Özellikel gelen %20’lik zamdan sonra normal zamanda 1000 TL ödenen tüm faturalar için şuanda sadece doğalgaz için 1000 TL ödeneceğinin tahmin edilmesinden dolayı devlet tarafından doğalgaz desteği verilmektedir. e-devlet üzerinden başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra siz de doğalgaz desteğinden faydalanabileceksiniz. Doğalgaz desteği toplamda 450 TL ile 1150 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Yüzbinlerce vatandaşa müjde verildi. Verilen müjdeyle beraber doğalgaz destek başvurusu araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere doğalgaz faturası desteği verilecek.

PTT üzerinden ödeme yapılacak!

Hem elektriğe hem doğalgaza gelen zamlardan sonra dar gelirli aileler faturalarını ödemekte bir hayli zorlanmaktadır. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada e-devlet aracılığıyla konut olarak kullanılan evlerde doğalgaz desteği verilmesi için başvuru fırsatı sağlandı. Mevsim koşullarına göre belirlenen doğalgaz başvurularında destek tutarı en düşük 450 TL olurken en yüksek 1150 TL olmaktadır.

Doğalgaz desteği

Doğalgaz desteği başvuru şartları

Doğalgaz desteği başvuru şartları arasında yer alan şartları karşıladığınızda başvurunuz kabul edilecektir. E-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptığınız takdirde daha sonra arama kısmına sosyal yardım başvurusu yazarak sosyal yardım başvuru ekranına yönelebilirsiniz. Karşınıza açılan pencerede KVKK onayını yapıp sizden istenen bilgileri girdikten sonra destek miktarı hesaplanmak için başvurunuz onaya gönderilecektir. Onaylandıktan sonra hesabınıza para yatırılacaktır.