Çiftçinin derdi başını aştı! Dikkat edin uyarısı gecikmedi

Kısa bir süredir devam eden Ukrayna Rusya savaşı hemen her şeyi etkilemiş durumda. Özellikle çiftçinin can damarı olan gübre üretiminin düşmesi fiyatları olumsuz etkiledi.

Çiftçinin derdi başını aştı! Dikkat edin uyarısı gecikmedi

Rusya ve Ukrayna arasında olan savaş hemen her şeyi olumsuz olarak etkiledi. Dünya genelinde tüm fiyatlar artış gösterirken bu artıştan en çok etkilenen ülkelerden biri de Türkiye oldu. Gübre fiyatlarının yükselmesi, Türkiye genelinde gübre fiyatlarının %342 artmasına neden oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Milletvekili özellikle gübre dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı.

Gübre fiyatları yükseldi! 

Çiftçinin derdi başını aştı! Dikkat edin uyarısı gecikmedi - Resim : 1

Tarlaların verim vermesi için kullanılan en önemli ürün şüphesiz gübredir. Özellikle Azotlu gübre olarak adlandırılan üre fiyatları bir yıl öncesine kadar iki katından daha fazla arttı. Hal böyle olunca da tüm dünya genelinde gübre alarmı verildi. Konuyla ilgili Uluslar arası Gübre Derneği açıklama yaptı. Yapılan açıklamada bir rapora değinildi. Küresel bir kriz haline gelen gübre için raporda:

“Gübre kıtlığı ve gübre fiyatlarındaki yüksek fiyatların, Brezilya gibi büyük ölçüde gübre ithalatına bağlı olan ülkelerde de verimi düşürmesi bekleniyor. Bu, muhtemelen dünya pazarındaki tahıl hacmini daha da azaltacaktır” denildi.