Her eve lazım olsa da kimse alamıyor: Fiyatı 1200 TL oldu!

Şüphesiz her evin belli başlı ihtiyaçları vardır. En önemli ihtiyaç da gıda yönünde olmaktadır. Fiyatların bu denli yüksek olması herkesin evini de cebini de olumsuz olarak etkilemektedir. Bu yıl her eve lazım olsa da kimse alamıyor!

Her eve lazım olsa da kimse alamıyor: Fiyatı 1200 TL oldu!

Hemen her yemeğe giren, her evin dolabında bulunan bir üründe şüphesiz zeytinyağı olmaktadır. Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber de zeytinyağı almak isteyen vatandaşların sayısı bir hayli artış gösterdi. Her yıl kış ayı yaklaşınca kışa hazırlık yapan evler bu yıl hazırlık yapmama kararı aldı. Bunun en önemli sebebi de fiyatlar oldu. Zeytinyağı fiyatları geçen yıl 500 TL ile 700 TL arasında değişiklik gösteriyordu. Bu yıl üretici tarafından açıklanan tahmini rakamları incelediğimizde karşımıza dudak uçuklatacak fiyat çıkıyor. Bir teneke yağ toplamda 1000 TL ile 1200 TL arasında farklılık gösteren fiyatlarla satılacak.

Geçen yılın tam iki katı!

Havaların soğumasıyla beraber zeytin hasadına üreticiler tarafından başlandı. Üreticiler tarafından bu yıl zeytin rekoltesinde artış olması beklenirken, Avrupa genelinde de yaşanan enerji krizinin fiyatları etkilediği düşünülüyor. Normal şartlarda ürün bolluğu yaşandığında fiyatların düşüş göstermesi gerekirken, ürün fazla olsa da yaşanan enflasyon, enerji krizi sebebiyle fiyatların aşağı yönlü olmayacağı hatta tahmin edilenden daha yüksek olacağı düşünülmektedir. Geçen yıl 500 TL ile 700 TL arasında olan 17 litre zeytinyağı fiyatı bu yıl tam iki katına çıkarak 1000 TL ile 1200 TL arasında satışa sunulacağı düşünülmektedir.

Zeytinyağı fiyatı

Şayet istenildiği şekilde yağış ve nem olursa bu yıl zeytinde rekor kırılması bekleniyor. Elbette her zeytin ve her zeytinyağı kalitesi aynı olmayacağı gibi fiyatları da aynı olmayacaktır. Bundan ötürü zeytinyağı üretimi tam anlamıyla başladığında net fiyatlar belli olacaktır. Şuan fiyatlar sezon açılış fiyatı olmakla beraber kış aylarının tam anlamıyla gelmesiyle daha da zamlanacağı tahmin edilmektedir. Zeytinyağı fiyatlarının bu denli yüksek olmasından şikayetçi olan vatandaş ise yönünü ayçiçeği yağından yana çevirse de ayçiçeği yağı fiyatları da çok düşük sayılmaz. Özellikle son zamanlarda gelen zamlardan sonra fiyatların alıp başını gitmesi hemen herkesin cebini etkilemekle beraber özellikle tüketicinin mutfağında tasarruf yapmasına da neden olmaktadır.