Hepsiburada halka arz fiyatının altında işlem görmeye başladı

1 Temmuz’da düzenlene törenle Nasdaq borsasında halka açılan Hepsiburada kısa bir süre içinde halka arz fiyatının altına düştü.

Hepsiburada halka arz fiyatının altında işlem görmeye başladı

Resmi ismi D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AŞ olan ve Nasdaq’da halka arz edilen ilk Türk şirketi olan Hepsiburada (#HEPS) dün de devam etmekte olan düşüşün etkisi ile birlikte 12 dolar olan halka arz fiyatının altına kadar geri çekildi. Önceki gün yüzde 7 düşüş yaşayan ve FED açıklamalarından sonra yönünü aşağı çeviren birçok hisse gibi Hepsiburada'da dün yüzde 3 oranında değer kaybederek 11.66 dolar oldu.

3.9 milyar dolar değer biçilerek Nasdaq borsasında halka arz edilen ilk Türk şirketi Hepsiburada’nın halka arz büyüklüğü 738 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. 56 milyon 740 bin adet B Grubu hisse senedi işleme açıldı.

Halka arzın ardından şirketin kurucusu Hanzade Doğan Boyner‘in hissesi yüzde 25’ten yüzde 21,4’e düştü. Şirketin halka arzı için ortaklık kurulmuş olan Amerika’li yatırım şirketi Franklin Templeton Investments‘ın hissesi yüzde 25’ten yüzde 14,6’ya indi. Kalan yüzde 50 hisse ise, Boyner ailesine ait kalmaya devam edecek.

Etiketler