Hangi Banka Fiziki Altın Veriyor? 

Altın birikimlerini değerlendirmek isteyen yatırımcıların, altınlarını saklamak için iki yöntemi vardır. Birincisi yastık altı da denen fiziki altınları, ikincisi ise bankalarında bulunan altın hesaplarıdır.

Hangi Banka Fiziki Altın Veriyor? 

Altın birikimlerini değerlendirmek isteyen yatırımcıların, altınlarını saklamak için iki yöntemi vardır. Birincisi yastık altı da denen fiziki altınları, ikincisi ise bankalarında bulunan altın hesaplarıdır. Birikimlerini bankalarındaki hesaplarına yatıran kişiler doğal olarak fiziki altın nedir? sorusunu sormaktadır. Altın hesabının tersine gözle görülen ve elle tutulan altın türüne fiziki altın denmektedir. Altın hesabı olanlar bankalarından, internet şubelerinden, vadeli vadesiz hesaplarla ya da online yöntemlerle alım satım işlemleri yapabilmektedir. 
Altın Yatırım Hesabının Sağladığı Kolaylıklar Nelerdir? 

Uzun vadeli yatırımı doğru bulan kişiler için en iyi tercih altın hesabı ve altın yatırımıdır. Bu yöntem ile hem birikim süreçlerini kontrol hem de değişiklik yapabilme işlemlerindeki kolaylık, yatırımcıya rahatlık sağlayacaktır. Bankalar sistemi üzerinden işlemler gerçekleştiği için büyük bir titizlik ile korunur ve güvenilirliği yüksektir. Geniş güvenlik sistemi ile 3. şahısların bilgi ve hesaplarına dahil olması söz konusu bile olamayacaktır. Yatırımcıların altın hesaplarıyla ilgili olarak yapılacak işlemleri, müşteri hizmetleri ve banka personelleri üzerinden gerçekleşmektedir. Hatta fiziki altın veren bankalar ile yatırım işlemleri de aynı şekilde olabilmektedir. Ek olarak bankalarda ulaşım imkanları da oldukça basit olabilmektedir. Kullanım kolaylığı olsa bile sistemlerde işlem izni olmadan asla ilerleme yapılmamaktadır. Olası kötü niyetli durumlara karşı da geniş güvenlik tedbirleri mevcuttur. Yatırımcı kişiler bankalarıyla belli periyotlarda bilgi ve fikir alışverişi yapabilmekte ve sonraki dönemin kararlarını bankasıyla karşılıklı olarak alabilmektedir. 

Altın Hesabı Nasıl Açılır? 

Altın, birikimi olan yatırımcılar için oldukça iyi bir alternatif olarak ön plana çıkmıştır. Özellikle uzun vadeli yatırımlarda büyük kazançlar sağladığı için yatırımcılar, bankalardan gram altın satın almak istemektedirler. Altın hesabı açmak için öncelikle bu konuda bankaların sunduğu hizmetlerin bilgilerini alıp değerlendirip en uygun ve yararlı olanı seçmek gerekir. İhtiyaç anında hemen bozulabilmesi özelliğinden dolayı, bazen yatırımcılar vadesiz hesaba yönelmektedir. Kimileri ise bankanın verdiği şartlar doğrultusunda vadeli hesap ile uzun vadeli güzel kazançlara yönelebilmektedir. Hangisine karar verilirse verilsin, altın hesabı açmak oldukça kolay bir işlemdir. Her bankanın kendine has bazı kriterleri ve süreçleri vardır bunları takip etmek yeterli olacaktır. 

Bankalardaki Fiziki Altın Alım Satım Farkları Nasıldır? 

Bankacılık sistemi dijitalleştiğinden beri fiziki altın yatırımlarına göre altın yatırımları, daha cazip ve kar getirili bir yöntem halini almıştır. Ancak alım satım işlemlerindeki bankalar arasındaki farklar doğal olarak yatırımcıları etkilemektedir. Bu yüzden de çalışmayı seçtiğiniz bankanın hangisi olduğu, hangisinin daha avantajlı olduğu oldukça önemlidir. Bankalardaki fiziki altın alım satım farkları, farklı kriterlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin, dönemsel kampanyalarla ya da dönemsel banka politikaları ile farklılıklar oluşabilmektedir. Yani aslında sabit bir bankalar arası fark görülmeyebilir. Dönemsel olarak değişkenlik olabilir. Bu aşamada ise yatırımcı kişi banka seçerken, bankanın kişiye sunduğu makas aralık değerine dikkat etmelidir. 

Fiziki Altın Veren Bankalar Hangileridir? 

Günümüzde alternatif yöntemlerin çokluğu sayesinde kısa ya da uzun vadeli yatırımlar yapmak mümkün olmaktadır. Özellikle her gün değişkenlik gösteren ekonomik koşullar insanları, geleceklerini düşünerek garantili yatırımlara yöneltmektedir. Son yılların iyiden iyiye popülerleşen yatırım tercihi ise bankaların sunduğu altın hesabında birikimleri değerlendirmektir. Altın hesabı adıyla bankalarda açılan hesaplarda altın birikimlerinizi bozdurma ya da birikimlerinizi fiziki altına çevirme imkanları bankalar tarafından sunulmaktadır. Fiziki olarak bankalardan altın almak isteyen kişiler, öncelikle ilgili bankayla görüşüp bir hesap açılımı yapmalıdırlar. Devamında ise açılan hesap doğrultusunda müşteri ilişkilerinden konu uzmanı bir kişiyle görüşmeleri gerekir. Birçok konuda olduğu gibi fiziki altın veren bankalar konusunda da bankaların şartları değişiklik gösterir. Zaten her bankada bu hizmet yoktur. Bankalardan fiziki altın verenlerin listesi ise şu şekildedir; Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası, Garanti BBVA, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası ve Türkiye İş Bankası. 

Fiziki Altın Alan Bankalar Hangileridir? 

Elinde birikim olarak altını olan ve bunları bozdurmak isteyen kişiler için hepsi olmasa da bazı bankalar hizmet vermektedir. Altın birikimi sahiplerinin altınlarını yastık altında biriktirmek yerine daha güvenli bir şekilde altın alan bankalarda biriktirebilme ya da altın bozdurma şansı olabilmektedir. Buna ek olarak, bankalarda altın bozdurmak, alım satım işlemlerindeki farklardan çok etkilenmeden artıları yüksek bir seçenek sağlamaktadır. Fiziki altın alan bankaların listesi şu şekildedir; Kuveyt Türk Katılım Bankası, Ziraat Bankası, QNB Finansbank, İş Bankası, Denizbank, Vakıfbank, Garanti BBVA ve Halk Bankası. 

Sanal Altın Alım Satımı Nasıl Olur? 

Oldukça kazançlı bir alternatif altın alım satım yöntemi de sanal altın hesabı açarak internet üzerinden işlemlerle bunu gerçekleştirmektir. Alım satım işleminin çok kolay olması, ani değişikliklere karşın hızlı hamlelerde bulunmayı sağlaması, bu yöntemin tercih edilebilmesine neden olmaktadır. Sanal altın alım satımı nasıl olur sorusuna ilk verilecek cevap internet üzerinden gram altın alıp seçilen bankanın cep şubesinden altın hesabı açılmasıdır. Güvenlik konusu bu yöntemdeki en çok sorulan sorudur. Bu konuda dikkat edilmesi gerekenleri ise özetle şöyle sıralanabilir; Güvenilir, bilinir e-ticaret siteleri kullanılmalıdır. Yatırma ve iade alma işlemlerinin kolay ve güvenli yapılabilir olduğu platformlar tercih edilmelidir. Firmanın TSE belgesi olup olmadığına mutlaka bakılmalıdır. Alım yaparken e-ticaret sitelerinde bulunan kuyumcu ya da konuyla ilgili firmaların patent damgalarına mutlaka bakılmalıdır. Alım satım işlemleri sonrası mutlaka fatura saklanmalıdır. Alınan altınların ayarlarına mutlaka bakılmalıdır. Çünkü bu ayara göre altın fiyatları değişkenlik gösterecektir.