En Çok Kazanç Sağlayan Altın Hangisi?

En Çok Kazanç Sağlayan Altın Hangisi? Sorusu günümüzde elde etmiş olduğu birikimi ya da yatırımını altın üzerinde değerlendirmek isteyenlerin en çok sorduğu sorular arasında yer almaktadır. Birçok kişi altın alırken hangisini tercih edeceği konusunda çeşitli araştırmalarda bulunmaktadır.

En Çok Kazanç Sağlayan Altın Hangisi?

Yatırımlık altın en çok kazanç sağlayan geri dönüşlerden biri olarak dikkat çekmektedir. Risk olasılıklarına göre değerlendirildiğinde altın devamlı yükseliş yönünde seyrederek uzun vadede avantaj sunmaktadır.  Bu anlamda en garanti ve çok kazandıran yatırım türlerinden biri olarak bilinmektedir. Altın fiyatları takibinde kalarak güncel yatırımlarınızı oluşturabilirsiniz.

Bankadan Altın Almak Mantıklı Mı?

Somut olarak da talep edeceğiniz altın yatırımlarından biri bankanızdan altın hesabıyla yatırım yapmaktır. Hemen her bankanın altın yatırım hesabı bulunmaktadır.

·         Bir vadeli vadesiz hesabınız varsa bankanıza başvuru yaparak altın hesabı açabilirsiniz.

·         İnternet bankacılığı kullananlar için kendiniz altın hesabı açarak yatırım yapabilirsiniz. Altın al komutu vererek beklemeye alacağınız altınları ilerleyen dönemlerde daha kar etmiş şekilde alabilirsiniz. Bankanızla somut altın depolama konusunda ayrıca görüşerek sorularınızı aktarabilirsiniz.

·         Bankadan gram altın  alarak bunu yatırım için bekletmek, çalınma vs. riski olmadan yatırımın en güvenli yollarından biridir. Bankanız kendinize ait özel bir alanda güvence vererek altın yatırımlarınızı biriktirmektedir.

·         Bankadan altı almak ve satmak, olası en iyi fiyatlarla gerçekleşmektedir. Bankanızın durumuyla diğer bankaların altın fiyatlarının karşılaştırmasını yapmak avantaj sağlamaktadır. Bazı bankalardaki değişiklikler ve hizmet farkları uzun vadede size daha karlı veya zararlı görünebilecektir. Bunun kararını verecek olan, yatırımı yapacak olan sizsiniz.

Altına Yatırımında İşçilik Maliyeti

Altın fiyatları ve işçilik maliyetleri arasında paralellik bulunmaktadır. Altın ne kadar işlenmemiş haldeyse o kadar çok kar sağlayacaktır. İşçilik konusu girdiği anda altının maliyet fiyatları değiştiği için kar oranlarında da değişim görülmektedir.

Alış ve satış fiyatının değişmesi bakımından işçilik maliyeti eklendiğinde yüzde ona kadar fark olabilmektedir. Değerli madenlerde bu oran son derece önemli bir miktardır. İşçilik maliyeti olan altınlara örnek verilirse, bilezikler, vs. sıralanabilir.

1 Gram Altın Ne Kadar 2022 | Serbest Piyasa Altın Fiyatları

Serbest piyasa 2022 altın fiyatları için sıralama yapılırsa:

·         22 ayar bilezik 727,07 TL

·         Gram altın 798,32 TL

·         Yarım altın 2.602 TL

·         Cumhuriyet altını gramı 5.186,00 TL

·         Dolar birimden altın kilosu 58.668,00 

·         Euro birimden altın kilosu 67.170,00 

·         Çeyrek altın 1.298,00 TL olarak liste uzamaktadır.

Yarım, çeyrek altınlar yatırım için çok yaygın kullanılan ürünlerdendir. Her gün altın birim fiyatlarında değişiklikler olabilmektedir. Altın fiyatları konusunda takipte kalarak en karlı yatırımları sağlayabilirsiniz.

Canlı Altın Piyasa Değerlendirmesi

Altın piyasasının canlı olarak değerlendirmesini yapmak için takipte kalabilirsiniz. Altının seyrinde anlık değişimler sayesinde gelecekte kazancınızın ortalama miktarı hakkında bilgi edinebilirsiniz. Altında kazancınızın oranı sizin yatırım miktarınızda belirleyici olacaktır. Düzenli olarak aşamalı biçimde ilerleme kaydetmek önem kazanacaktır.

Kuyumcu  Altın Fiyatları

Kuyumcularda altın al sat işlemlerini sürdüreceğinizde işçilik maliyeti, kuyumcunun kendi karı gibi etkenler devreye girecektir. Kuyumcudan alacağınız gram altın somut olarak en karlı ürünlerden biri olacaktır. Cumhuriyet altını yatırımı düşünenler kuyumcudan bunu alarak bir süre bekledikten sonra bozdurabilmektedir.

Kuyumcuda Gram Altın İşlem Limiti Nedir?

Kuyumcudan gram altın al sat yapacaksanız sınırı 20 gram şeklindedir, ancak güncellemeleri de takip etmelisiniz. İşlem sınırındaki yasal düzenlemeler değişebilmektedir.

Kaç Ayar Gram Altın Alınmalı?

Altına yatırım yapacakların bilmesi gereken en kritik konulardan biri ayarlardır. 24 ayar altın saf altın demektir ve 22 ayar altın en yaygın kullanılanlardan biridir. Orta ayar altın isteyenlerin 18 ayar altın almaları önerilir.18 ayarlık altında bir miktar 14 ayar altın da vardır. Saflık oranı ne kadar yüksekse gram başına altın fiyatı değişebilmektedir.

Altın ile Kazanç Nasıl Sağlanır? 

Altın ile kazanç sağlama imkânları son dönemde daha fazla gündeme geliyor. Çünkü değer kaybeden TL karşısında altın en yüksek getiri sağlayan madenlerden biri haline geliyor. Herhangi bir iyi yatırımcı tarafından onaylanmış güvenli bir liman olan altın, piyasadaki en iyi menkul kıymetlerden biriyle tasarruflarınızı artırmak için basit ve erişilebilir bir çözüm olduğunu kanıtlıyor. Gayrimenkul bir bütçe olduğunda veya borsa çok karmaşık ve riskli olduğunda, özellikle kriz zamanlarında: neden altını tercih etmelisiniz?

Altınla Nasıl Kazanılır? 

Tasarruf sahipleri ve yatırımcılar birçok nedenden dolayı altını takdir eder ve özellikleri bu emtiayı hisse senetleri ve tahviller gibi geleneksel menkul kıymetlere karşı iyi bir kontrpuan haline getirir. Nakit akışı sağlamayan bir varlık olmasına rağmen altını bir değer saklama aracı olarak algılarlar. Bazıları altını bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak görüyor çünkü küresel ekonominin kötüleşeceğinden korkuyorlar. 

Bazıları için harcamalarda keskin bir düşüşle tasarruf ile eş anlamlı olmuştur. Diğerleri tasarruflarının azaldığını gördü. Ancak bu iki durumun ortak bir yanı var: Hepsi daha fazla para kazanarak geleceği tasavvur ediyor! Altına yatırım yapmak bu yüzden ilk akla gelen seçeneklerden biri oluyor. 

Altına Yatırım Yapmak İçin Doğru Zaman Nedir?

Altın alacak olanlar muhtemelen petrolün kralları olacak! Altına yatırım yapmanın birçok avantajı arasında, yatırımınızı telafi etmek için istediğiniz zaman yeniden satabilmeniz de vardır. Bu nedenle pratik, herkes tarafından erişilebilir ve güvenlidir. 

Çin ve Rusya gibi büyük ülkeler tarihsel olarak sarı metalin büyük tüketicileridir. Satın alma gücü, diğer para birimlerinin şu anda olduğu gibi ekonomik koşullar karşısında zayıflık belirtileri gösterdiğinde, sürekli olarak korunmaktadır. Altın, bu nedenle, özellikle bankacılık kuruluşlarının mevcut iflas korkusuyla, nakit veya finansal menkul kıymetlerden daha iyi bir tasarruftur. Altına yatırım yapmanın avantajları şunlardır: 

•         Enflasyona karşı iyi bir savunmadır.

•         Sıfır vergi hedefi vardır. 

Bir başka güven verici nokta, fiziksel altına sahip olmanın, ne satın alarak ne de elinde tutarak hiçbir maliyeti yoktur. Yani daha fazla para kaybetmek yok ve bu nedenle bugün tek avantajlı döviz kuru olduğunu anlamak için uzman yapmaya gerek yok!

En Çok Kazanç Sağlayan Altın Hangisi? - Resim : 3

Nasıl Altına Yatırım Yapılmalı?

 Altına yatırım yapmanın iki yolu vardır: Madeni para veya çubuk şeklinde altın satın almayı içeren fiziksel altın ve kağıt altın. Bu ikinci seçenek, bir yatırım fonunun hizmetlerini kullanmaktan veya türev ürünleri satın almaktan oluşur.  

Son olarak, üçüncü bir çözüm, doğrudan altın madenciliği şirketi hisselerine yatırım yapmaktır. Her durumda, bu tür bir yatırım, belirli bir risk iştahı olan onaylanmış yatırımcılar için ayrılmıştır. Kriz zamanlarında altına mı yoksa gayrimenkule mi yatırım yapmak daha iyidir?  

Altına yatırım yapmanın bir başka yolu, fiziksel altın külçeleri, mücevherler ve parlak sarı emtianın diğer fiziksel çeşitlerini satın almaktır. Elbette altın takıları nasıl alacağınızı zaten biliyorsunuz. Altın, enflasyona karşı korunmak için en iyi varlıklardan biri olmasına rağmen, kesinlikle tek varlık değildir. Diğer seçenekler gayrimenkul (fiziksel gayrimenkul veya GYO'lar aracılığıyla), hazine enflasyon korumalı menkul kıymetleri belirli ETF'ler ve diğer birkaç varlık türüdür. 

Bununla birlikte, altın, gelir mülkleri, karmaşık sözleşmeler veya potansiyel olarak değişken hisse senetleri ile hayatlarını aşırı karmaşık hale getirmek istemeyen yatırımcılar için hala iyi, klasik ve anlaşılması kolay bir seçenektir. 

Bu, birçok yatırımcının kariyerlerinin bir noktasında kendilerine sorduğu bir sorudur. Mantıklı cevap elbette şu olacaktır: “Gerçekten kimse bilmiyor”. Bununla birlikte, altının toplumumuzdaki rahatlığı ve önemi konusundaki uzun geçmişine dayanarak, altının kriz zamanlarında ve ekonomik sorunlarda iyi bir güvenli yatırım olduğuna inanabiliriz.

XAU/TRL Altın Ons Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 75466.15
Satış 75485.2
Değişim -98.46%
Son Değer 75475.67
En yüksek 75938.41
En düşük 75170.44
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%