Hamsinin fiyatı rekor seviyeye ulaştı

Karadeniz'de hamsi avında yaşanılan belirgin azalma neticesinde bu sonucun aynı zamanda fiyatlara da yansıdığını görebilmek mümkündür. Hamsi fiyatlarının kilosu ilden ile değişiklik gösterse de, hamsinin memleketi olarak bilinen Trabzon'da hamsinin kilosunun yaklaşık olarak 60 TL'ye kadar yükseldi.

Hamsinin fiyatı rekor seviyeye ulaştı

 

Karadeniz'de hamsi avında yaşanılan belirgin azalma neticesinde bu sonucun aynı zamanda fiyatlara da yansıdığını görebilmek mümkündür. 

Hamsinin Fiyatı Rekor Seviyeye Ulaştı | Kilosu 60 TL Oldu

Hamsi fiyatlarının kilosu ilden ile değişiklik gösterse de, hamsinin memleketi olarak bilinen Trabzon'da hamsinin kilosunun yaklaşık olarak 60 TL'ye kadar yükseldiğini görebilmek mümkündür. Sezon başından bu yana bolca avlanan istavritin ise kilosunun 13 TL'den alıcı bulduğunu söyleyebiliriz. Hamsi fiyatlarının yükselmesi ile birlikte pek çok kişinin istavritte yöneldiğini görebilmek mümkündür. Bunun yanı sıra 1 Ocak tarihinden itibaren Gürcistan üzerinden gelecek olan hamsinin fiyatları düşürmesi de beklenilmektedir.  

Hamsinin Fiyatı Rekor Seviyeye Ulaştı

Tezgâhların İncisi İstavrit Oldu! 

Balıkçı esnaflarının yapmış olduğu yorumlarda hamsinin az olması ile beraber tezgâhlarda genellikle istavritin tercih edildiği belirtilmiştir. Hamsiye göre daha ucuz olacağı düşünülen istavritin kilosunun 10 TL altına düşeceği tahmin edilmektedir. Ancak balıkçı esnafına göre hamside yaşanılan kıtlık istavrit fiyatlarına da etki ederek yükseliş göstereceği yönündür. Hamsi ve istavritin fiyatlarının düşmesi için Gürcistan'dan gelecek olan balıkların beklendiği ise belirtilenler arasında yer almaktadır.  

Hamsiden Rekor Fiyat! 

Hamsi son iki sezonun rekorunu kırdı. Son iki sezonun en pahalı fiyatına ulaşan hamsi ilk kez tezgâhlarda 60 TL'yi görerek herkesi şaşkına çevirmiştir. Balıkçı esnafları tarafından yapılan yorumlarda Hamsi avında yaşanan belirgin bir azalmanın fiyatlara doğrudan etki gösterdiği belirtilmiştir. Son 2 sezonun en pahalı fiyatına ulaşan hangisinin yerine ise genellikle istavrit tercih edilmektedir.  

İstavrit Hamsi Yerine Tercih Edilir Mi? 

İstavrit balığı içerisinde barındırmış oldu A, C, B2, B6 ve B12 vitaminlerini bünyesinde barındıran ve omega-3 yağ asitleri açısından oldukça zengin olan bir balık türüdür. Aynı zamanda hafızayı güçlendirmesi ile birlikte çocuklar ve yetişkinler tarafından oldukça çok tercih edilmektedir. Son dönemlerde yaşanan hamsi fiyatlarındaki artış ile birlikte pek çok kişinin istavritte yöneldiğini ve faydaları hakkında bilgi edinmeye çalıştığını bilmekteyiz. Sizler için istavritin ön plana çıkan faydalarını listeledik.

  • Hormonları Düzenler
  • Kolesterolü Düşürür
  • Bağışıklığı Güçlendirir
  • Kan Akışını Düzenler
  • Migren Ağrılarına İyi Gelir
  • Eklem Rahatsızlıklarına İyi Gelir
  • Kalbe ve Hafızaya Yararlıdır