Halka Arz Çılgınlığının Sürmesini Beklenmiyor!

İstanbul Portföy'ün Yönetim Kurulu Üyesi Burak Üstay, halka arz çılgınlığının devam etmesini beklemiyor, ifadesini kullandı.

Halka Arz Çılgınlığının Sürmesini Beklenmiyor!

Bloomberg HT'ye konuşan İstanbul Portföy Yönetim Kurulu Üyesi Burak Üstay, halka arz çılgınlığının devam edeceği yönündeki genel beklentilere karşı çıkarak, sürecin kısa sürede sona erebileceğine işaret etti. Üstay, mevduat faizinin cazip seviyelerde olduğunu vurgulayarak, yatırımcıların risksiz gelir elde etmek için bu alana yönelebileceğini belirtti.

Halka Arzlar Hız Kesmeden Sürerken, İstanbul Portföy Yönetim Kurulu Üyesi Burak Üstay'dan Dikkat Çeken Değerlendirme

Üstay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Halka arz furyasının çok fazla devam edeceğini düşünmüyorum. Çünkü baktığınızda oradan ciddi bir kaynak çıkışı oluyor, satışlar ciddi bir para çekilişine neden oluyor. Borsanın en büyük rakibi faizdir. O da oldukça cazip seviyelere yükseldi. Şu anda bile politika faizinin yüzde 35’te olduğu bir yerde rahatlıkla herhangi bir bankada yüzde 40’lı seviyelerde mevduat faizi alabiliyorsunuz. Yani aylık yüzde 3’e yakın hatta üzerinde faiz almak, risksiz bir gelir elde etmek piyasada mümkün olmaya başladı. Faiz anlamlı bir şekilde yukarıya çıkıyor, mevduat faizlerin yüzde 2,5-3 seviyesine oturmasından beri de borsada ciddi bir düzeltme hareketini görüyoruz." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Halka arzın devam etmesinin önündeki engelleri ve yatırımcıların faiz odaklı tercihlerini vurgulayan Üstay'ın açıklamaları, finans dünyasında dikkatle takip edilen bir perspektifi yansıtmaktadır.

Etiketler