Tureks Turunç, Borsa İstanbul'da Gong Çaldı!

Tureks Turunç Madencilik'in Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan hisseleri, açılışta tavan fiyatla işlem gördü ve bir hissenin değeri 12,06 TL olarak kaydedildi.

Tureks Turunç, Borsa İstanbul'da Gong Çaldı!

Borsa İstanbul'da gerçekleşen gong törenine, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Marble Systems Tureks Turunç Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Münir Turunç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Cavit Turunç, Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü Buğra Baban gibi önemli isimler katıldı.

Tureks Turunç Madencilik İşleme Başladı!

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, törende yaptığı konuşmada, “Tureks Turunç Madenciliğin bugün işlem görmeye başlaması nedeniyle düzenlenen halka arz törenine, Borsamıza hoş geldiniz. Tureks, Afyondan yola çıkıp, kırk yıla yakın bir süredir üretim ve ihracat yaparak, dünya çapında marka olmuş değerli bir şirkettir. Tureks’in bu yolculuğu, sadece bir iş başarısı hikayesi değil, aynı zamanda bir vizyon ve cesaret başarısı hikayesidir. Bugün ise, Borsamızda işlem görmeye başlayarak, yeni ortaklarının kattığı güç ile, mali yapısını güçlendirecek, yatırımlarını gerçekleştirecek ve böylece bu başarısını daha da ileriye taşıyacaktır. Bu başarılı halka arzda emeği geçen tüm herkese, Şirketimizin kıymetli yöneticilerine ve çalışanlarına, aracı kurumumuzun özverili çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Tureks’e Borsa İstanbul ailesine hoş geldiniz diyor, sermaye piyasalarına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü Buğra Baban ise şunları söyledi: “Bugün Marble Systems Tureks Turunç Madencilik’in Gong töreni için burada, bir aradayız. Türkiye’de halka arz olan ilk mermer şirketi olan Marble Systems Tureks Turunç Madencilik, yıllık 100 bin ton üretim hacmiyle Türkiye’de mermer ihracatında ilk 5 sırada yer alıyor. Bu zamana kadar yaptığı önemli AR-GE çalışmaları ve sahip olduğu patentleriyle sektör geçmişindeki önemli km taşlarına her zaman öncü oldu.”

Etiketler