Gümüş / Ons teknik ve formasyon analizi

Gümüş pandemi döneminin en çok kazandıran paritelerinden biri... Peki gümüşün formasyon analizi ne durumda?

Gümüş / Ons teknik ve formasyon analizi

Gümüş pandeminin başlangıcı ile birlikte 11.20 dolar seviyesine kadar geri çekilmiş ardından büyük bir ralliye başlamış ve gümüş / ons paritesinde 30 doların üstünde iğne uçlar atmıştı...

Şimdilerde ise 27.90 dolar çevresinde işlem görmeye devam eden gümüş /ons da kısa vadeli bir sıkışma mevcut. Sıkışmanın kırılım bölgesi 25 Haziran 2021 tarihlerini gösterse dahi piyasada yaşanan enflasyon endişesi yönün yukarı ya da aşağı olması konusunda net bir cevap bulunamamasına neden oluyor.

Gümüş grafikleri yüksek volatiliteye sahip olmasından kaynaklı ''day trader'' ( günlük al-sat) sayısı yüksek bir parite bu sebeple işlem yaparken ekstra dikkatli olunmalı.

ABD'den gelecek faiz kararı ile bir yön bulması muhtemelen gümüş / ons da kırılımdan sonra iki ayrı ana hedef bulunuyor. 

Düşen kırılımı yukarı yönlü olması durumunda 34 dolar çevresinde bir hedefi olan gümüş / ons, negatif yönlü bir kırılım olması durumunda ise 21 dolar çevresinde bir hedefle düşüş yaşamaya devam eder. Daha önce 24 Eylül 2020 ve 1 Aralık 2020 tarihinde olmak üzere 2 kere bu bölgeleri test etmiş ve destek bölgesi çalışıp tekrar yukarı yönlü hareketlerine devam etmişti. 

Gümüş / Ons paritesindeki günlük grafikte destek ve dirençler ise sıralı şekilde şöyle:

Destekler: 27,25 - 25,95 - 25,15
Dirençler: 28,10 - 30,07 - 31,98

Gümüş / Ons teknik ve formasyon analizi - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan 

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

XAG/USD Gümüş Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 27.18
Satış 27.21
Değişim -0.1099%
Son Değer 27.19
En yüksek 27.48
En düşük 27.03
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler