GÜLŞEN OLAYINDA SON DURUM! Gülşen ev hapsi kaldırıldı mı?

Konserinde söylediği sözden dolayı gündemden düşmeyen Gülşen olayında son durum nedir? Gülşen ev hapsi kaldırıldı mı?

GÜLŞEN OLAYINDA SON DURUM! Gülşen ev hapsi kaldırıldı mı?

Geçtiğimiz aylarda verdiği bir konserde imam hatiplilere yönelik söylediği sözlerden ötürü halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçuyla soruşturma açılan Gülşen, önce tutuklanmış sonra tahliye edilerek ev hapsine mahkum edilmişti. Peki, Gülşen ev hapsi kaldırıldı mı?

Yaklaşık dört ay önce Gülşen tarafından verilen konserde imam hatip liselilerine yönelik söylediği sözlerden dolayı halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama iddiasıyla soruşturma başlatılan Gülşen göz altına alınmıştı. Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine gönderilen Gülşen’in tutukluluğuna avukatı itiraz etmişti. Talebi değerlendirilen Gülşen ile ilgili konutu terk etmemek şartıyla tahliye kararı verilmişti.

Gülşen’in avukatı tarafından dün de ev hapsinin kaldırılmasına yönelik dilekçe yazılmıştı. İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından değerlendirilen dilekçe de Gülşen’in konu terk etmemek şeklindeki adli kontrolünün devamına karar verildi.

Gülşen: Üzerime atılı suçu anladım

Gülşen

Gülşen tarafından mahkemede verilen ifadede:

“Üzerime atılı suçu ve haklarımı anladım. Ben bu konuda emniyette ve savcılıkta ifade vermiştim. Orada vermiş olduğum ifadelerimi tekrar ederim. Bana ihtiyacı olan bir çocuğum var. Ben suç işlemedim. Bana ihtiyaç olunan her an gelebilirim. Tutuksuz yargılanmak istiyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum, serbest bırakılmamı talep ediyorum.” denildi