Gram Altın, Yeni Zirve İçin Yükseliş Arayışında

Gram altın fiyatları, ons altın ve dolar/TL'deki artışın etkisiyle yeni rekor seviyelere doğru ilerliyor, ons altın ise yaklaşık 5,5 ay sonra 2000 doların üzerine tırmanıyor.

Gram Altın, Yeni Zirve İçin Yükseliş Arayışında

Altın ons fiyatı, İsrail-Filistin çatışması haberlerinin etkisiyle geçtiğimiz cuma günü, 15 Mayıs tarihinden bu yana ilk kez 2000 doların üzerine çıkarak önemli bir dönüm noktası yaşadı. Haftanın ilk işlem gününde ise bu seviyeyi bir kez daha test ediyor. Altın, 2006 dolar seviyelerine yükseldikten sonra saat 10.55 itibarıyla yüzde 0,59'luk bir kayıpla 1994 dolardan işlem görüyor. Önümüzdeki Çarşamba günü açıklanacak olan ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı ve verilecek mesajların altın fiyatlarını nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

Altın ons fiyatı teknik açıdan incelendiğinde, 2000 ve 2020 dolar seviyelerinin direnç olarak karşımıza çıktığını, 1980 ve 1960 puanın ise destek seviyeleri olarak belirlendiğini gözlemliyoruz.

Gram Altın Rekor Peşinde: Jeopolitik Riskler Etkisiyle Yükseliş Sürüyor

Gram altın fiyatları da cuma günü yaşanan tarihi zirvenin ardından yükselişini sürdürüyor. Jeopolitik risklerin etkisiyle ons altındaki artış, gram altının yeni zirveler görmesine neden olabilir. Rekor seviyesi 1826 lira olan gram altın, şu an yüzde 0,43'lük bir düşüşle 1809 lira seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2 bin 980 liradan, Cumhuriyet altını ise 12 bin 180 liradan alıcı buluyor.

Cuma günü, ons altın fiyatındaki yükselişe paralel olarak değer kazanan gram altın, yüzde 1,09'luk bir artışla günü 1816 lira seviyesinden tamamlamıştı. Jeopolitik gelişmelerin ve ons altındaki hareketliliğin, gram altın fiyatları üzerindeki etkisini takip etmek önem taşıyor.

Etiketler