Ons Altın Fiyatı 2 Bin Doların Üzerinde İşlem Görüyor

Mayıs ayından itibaren ilk defa 2000 dolar eşiğini aşan ons altının değeri, yeni haftaya da 2000 doların üstünde bir seviyede başlayarak yükselişini sürdürüyor.

Ons Altın Fiyatı 2 Bin Doların Üzerinde İşlem Görüyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı kara operasyon, ons altın fiyatlarında mayıs ayından bu yana görülmeyen bir yükselişi beraberinde getirdi. Ons altın, cuma akşamı itibariyle ilk kez 2000 dolar sınırını aşarak bu seviyeyi korumaya devam ediyor.

İsrail'in kara operasyonuna ilişkin yapıcı açıklamalar, bölgesel tansiyonun daha fazla tırmanmasından kaçınılmasına yardımcı olurken, altın fiyatlarında cuma günkü kapanışa göre yüzde 0,24'lük bir düşüş yaşandı ve ons altın 2001,66 dolar seviyesine geriledi.

Piyasa katılımcıları, Fed'in çarşamba günü açıklayacağı faiz kararını beklerken, City Index kıdemli analisti Matt Simpson, "Orta Doğu'daki çatışma endişelerine rağmen güçlü ekonomik veriler Fed'i daha sıkı bir politika izlemeye teşvik ediyor" dedi. Ayrıca Simpson, ons altının haftanın başlangıcında 2000 doların üzerinde sağlam bir duruş sergilediğini vurguladı.

Ons altın için bugün ilk destek seviyesi 1997 dolar, yukarıda ise direnç seviyeleri 2011 ve 2014 aralığında bulunuyor. Ons altın, jeopolitik gelişmeler ve ekonomik verilerin etkisi altında seyrederek yatırımcılar için önemini korumaya devam ediyor

Etiketler