Goldman'dan petrol yorumu

Goldman petrolun daha fazla fiyata satılmasını savunan bir kişiydi. Gün içinde petrol ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamar ile bir hayli ilgi gördü. İşte detaylar...

Goldman'dan petrol yorumu

Goldman’dan petrol için 105 dolar tahmini

Petrol piyasasının hızla artış göstermeye devam ederken Goldman tarafından son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan bu açıklamaya göre petrolün daha yüksek fiyatlara sahip olmasını savunan Goldman 2023 yılında petrol fiyatının çok yüksek oranlara çıkması gerektiğini savundu. Goldman Sachs 2023 yılında petrol varilinin 105 dolar üzerinden satışa sunulmasını savundu. Bu fiyat aralığı ülkemizde hoş karşılanmayıp hali hazırda yüksek olan petrolün nerdeyse iki katına çıkmasına neden olacaktır. Şu an varili 80 dolardan satın alınan petrol her geçen gün zam üstüne zam alarak uçuk fiyatlara doğru gidiyor.

2022 yılının içinde brent petrolün ortalama fiyatın 96 dolara kadar çıkması bekleniyor. Her geçen gün artan dolar kuru ile petrolün ve birçok alanda yapılan artışın dar gelirli vatandaşları bir hayli zorladığı düşünülüyor. Birçok dar gelirli vatandaş araçlarını satarak petrol fiyatının önüne geçemeyip aracını satmaya yöneliyor. Durum her ne kadar böyle olsa bile petrol fiyatına her geçen gün zam gelmeye devam ediyor.

Akaryakıta zam durmuyor!

TÜPRAŞ`ın rafineri çıkış fiyatında yaptığı ayarlamadan sonra, 95 oktan kurşunsuz benzinin pompa fiyatına litrede 6-7 YKr zam gelerek akaryakıtın nerdeyse ulaşılmaz bir hal almasına sebep oldu. Rekabet ve serbestlik nedeni ile şirketler ve şehirlere göre değişen benzinin pompa fiyatındaki artış, yürürlüğe girerek kabul gördü. Yeni ayarlama yapılması ile Ankara ve İzmir`de OPET, petrol Ofisi (PO) bayilerinde kurşunsuz benzinin litre fiyatı 2.83 YTL, İstanbul`da kurşunsuz benzinin litre fiyatı 2.84 YTL olarak son güncelleme fiyatı geldi.

BP ve Shell bayilerinde ise Ankara ve İzmir`de kurşunsuz benzinin litre fiyatı 2.84 YTL`ye çıkmışken, aynı bayilerde İstanbul`da kurşunsuz benzinin litresi 2.85 YTL`ye kadar yükselerek birçok alanda tepkiye yol açtı. Yapılan bu tepkiler sonrası yapılan açıklamalarda benzine daha fazla zam olacağı anlaşıldı. İstanbul`da benzinin litre fiyatlarına en son 28 Şubat 2021 tarihinde 7-8 TL zam gelmişti. O tarihten bugüne yapılan zamlar bir hayli artarak petrolün neredeyse ulaşılamaz bir hal almasını sağladı.