Benzin ve motorine yeni zam bu gece geliyor!

Dolar fiyatlarının bugün itibariyle yüzde 1,61 değer kazanması ile birlikte akaryakıt fiyatlarına da bir zam gelmesi olası duruyor. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre bu geceden itibaren zam yapılması bekleniyor.

Benzin ve motorine yeni zam bu gece geliyor!

Motorine ve diğer akaryakıt türevlerine bir zam gelmesi planlandığı iddia edildi. Sektör kaynakları tarafından edinilen bilgiye göre bu geceden itibaren geçerli olmak üzere bir zam yapılması planlanıyor. 

Akaryakıtta gizli zam paniği

Akaryakıt ürünlerine bir haftada iki kez gizli zam yapıldı iddiası gündemde yer buldu. Akaryakıt şirketleri, 'EPGİS''den herhangi resmi bir açıklama yapmamasına rağmen zamlı fiyatlardan akaryakıt satıyor iddiası giderek yüksek sesle dile getirilmeye devam ediyor. 10 -11 tarihlerinde benzine 2, motorine 4 kuruş zam yapıldığı iddia edildi. 

Brent Petrol Rekor Kırdı

Brent petrol Arap Yarımadasında yaşanan gerilimin tırmanması ve OPEC+ üyelerinde yaşanan arz artırmama kararı Brent petrol ve Amerikan Teksas Petrolü fiyatlarını zirve seviyelerine giderek yaklaştırıyor. Son 7 yılın en yüksek seviyesine yaklaşan petrol fiyatlarının Türkiye'ye yansıması ise yeni zamlar olarak belirtiyor. Piyasa da kaynaklara yakınlığı ile bilinen isimlerin tahmini olarak motorine 45 kuruş benzine ise 40 kuruş bir zam beklediği gelen bilgiler arasında.

Hem dolar fiyatlarının artışı hem de petrol fiyatlarının arz sıkıntısı kaynaklı global artışı Türkiye'deki benzin fiyatlarını çok hızlı şekilde etkilemeye devam edeceğe benziyor.

Arap Yarımadasında gerçekleşen gerilimin tırmanma ihtimali artış gösterdikçe petrol fiyatlarının da doğru orantılı artış göstermesi şimdilik piyasa beklentisi olarak karşımıza çıkıyor.

Bunun dışında EPGİS'den herhangi resmi bir açıklama henüz gelmiş değil. EPGİS açıklamaları ve diğer tüm haberler için bildirimleri açabilir. Petrol fiyatlarının artışı ile ilgili bir fikriniz varsa aşağıdan yorum yapabilir fikirlerinizi herkese duyurabilirsiniz.

Alış 87.7
Satış 87.8
Değişim 0.1599%
Son Değer 87.74
En yüksek 88.48
En düşük 87.58
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler