Gelişmelere dikkat! Araba fiyatları %50 düşebilir

Araç sahibi olmak isteyen kişiler ve arabası olan pek çok kişiyi ilgilendiren yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Araç fiyatları %50 düşebilir!

Gelişmelere dikkat! Araba fiyatları %50 düşebilir

Gerek sıfır gerek ikinci el araç fiyatları hızlı bir şekilde yükselmeye devam ederken pek çok kişi tarafından araç fiyatlarının düşürülmesi için adımlar atılmaya başlandı. 2. El araç piyasasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Sosyal medya genelinde bir süredir yankı uyandıran ÖTV indirimi ve 2. El araç ithalatı adında yeni gelişmeler gündeme geldi. Gündeme gelen konularda en önemli konunun da araç fiyatlarını tepetaklak etmesi düşünülüyor. Türkiye genelinde 81 ilde bulunan Yediemin otoparkı için yeni teklifler gündeme geldi. Peki, araç fiyatları düşecek mi?

Araba fiyatları düşecek mi?

Araba fiyatları

Son zamanlarda giderek yükselen araba fiyatları sebebiyle insanlar araba alımını ertelemek zorunda kalıyor. Fiyatlar alıp başını gidince sıfır arabaya olan talep düşüş gösterdi. Son zamanların en çok araştırılan konularından biri de ÖTV indirimi olmaktadır. ÖTV indiriminde en çok merak edilen konuda araç fiyatlarının düşüş gösterip göstermeyeceği olurken yeni bir iddia ortaya atıldı. Konuyla ilgili yeni iddia Yediemin Otopark işletmecisi Ethem Gülşan tarafından ortaya atıldı. Ethem Gülşan tarafından yapılan açıklamada:

"Bu araçlar otoparktan neden çıkmıyor diye çaba gösterdim ve mücadele ettim. İcra memurlarına fiili haciz geliyor, yapılıyor. Bu araçlar peynir, ekmek gibi satılır. Bu arabaların sayısı yaklaşık olarak Türkiye ortalamasında 750 bin-1 milyon civarında. Bu araçlar birdenbire ekonomiye girerse bugün 2. el araçların ve sıfır araçların nerelere geleceğini büyüklerime soruyorum" denildi.