Erdoğan'la görüşen Biden: Pozitif ve yapıcı bir toplantıydı

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeye yönelik olarak, ''Pozitif ve yapıcı bir toplantıydı.'' yorumunda bulundu.

Erdoğan'la görüşen Biden: Pozitif ve yapıcı bir toplantıydı

ABD Başkanı Joe Biden, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesinden sonra düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini söyleyerek, 'Pozitif ve yapıcı bir toplantıydı.'' dedi. 

Ayrıca Biden, ABD - Türkiye arasındaki ilişkilerde ilerleme sağlanmasında yönetiminin başarılı olacağına ilişkin duyduğu güveni aktararak, ''Ekiplerimiz görüşmeleri sürdürecek. Türkiye - ABD arasında ilerleme sağlayacağımıza inancım tam.'' ifadelerini kullandı.

NATO'ya ABD'nin bağlılığını vurgulayan Biden, ''ABD, NATO anlaşmasının beşinci maddesine değişmez şekilde bağlıdır.'' şeklinde konuştu. 

Rusya ve Çin'in, Atlantik'in bir araya gelmesine rağmen faaliyetleri yürüttüğünü belirten Biden, “Rusya ile problem yaşamak istemiyorum fakat Rusya zararlı faaliyetlere devam ederse Atlantik birliğini korumak için harekete geçeriz.” ifadelerine yer verdi.

Rusya'da tutuklu olan Alexei Navalny konusunda da konuşan Biden, “Navalny’nin ölümü, Rusya’nın insan hakları konusuna uymayı ne kadar az istediğini ya da hiç istemediğini gösterir.” dedi.

Etiketler